De la licenţă, la admitere

De Vasile Filip
De la licenţă, la admitere
93,63% dintre studenții Universităţii „V. Goldiş” au promovat examenul de licență.

Prof. univ. dr. Cristian Haiduc, prorector pentru programe de licenţă, masterat, din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a prezentat, zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc în Sala Senatului, situaţia la examenele de finalizare a studiilor la nivelul Universității.
Înscrişi la examenul de licenţă, în acest an, pe total Universitate au fost 1.482, prezenţi 1.476, promovaţi 1.382, ceea ce reprezintă un procent de 93,63%. Media calculată pe general, în funcţie de facultate, se situează între 8,68 şi 9,03.

Oferta educaţională

În ceea ce priveşte admiterea, oferta educațională este una generoasă, la nivel de licenţă fiind 20 de domenii şi 40 de programe de studii de licenţă, care este oferta cea mai generoasă dintre toate Universităţile private din România. La nivel de masterat sunt 17 domenii cu 24 programe de studii aprofundate, 6 cursuri postuniversitare de specialitate, iar la nivel de doctorat, cele două şcoli doctorale, pe Medicină şi Biologie, precum şi o Şcoală postdoctorală, care a fost înfiinţată printre primele instituţii de studii postdoctorale din România.
Viitorii studenţi pot opta pentru studii de licenţă şi masterat în domeniile: medicină, farmacie, stomatologie, tehnică dentară, nutriţie şi dietetică, balneofiziokinetoterapie şi recuperare, biologie, psihologie, ştiinţele educaţiei, asistenţă socială, educaţie fizică şi sport, juridic, marketing, contabilitate și informatică, economia comerțului și turismului, administrarea afacerilor, ştiinţele umaniste, politice şi administrative, relații internaționale și studii europene, inginerie, silvicultură.

Admiterea la UVVG

În ceea ce priveşte admiterea în domeniul Sănătate, ea se realizează printr-un examen, în data de 27 iulie. Înscrierile candidaţilor se pot efectua până în 24 iulie, afişarea rezultatelor şi formularea contestaţiilor – 29 iulie, iar afişarea rezultatelor finale va avea loc în 31 iulie.
Pentru toate celelalte facultăţi din cadrul Universităţii, admiterea este una pe bază de dosar, formată dintr-o medie ponderată, a mediei de la bacalaureat în procent de 80% şi media de la limba română, în procent de 20%, cu următorul program: înscrieri până în data de 30 iulie, afişarea rezultatelor şi formularea contestaţiilor în 31 iulie, iar afişarea rezultatelor finale în 1 august 2015. În eventualitatea neocupării locurilor se va organiza o sesiune în luna septembrie.
Universitatea a elaborat două broşuri legate de admitere: una legată de admiterea la licenţă şi una legată de admiterile pe toate cele 3 cicluri de şcolarizare – licenţă, masterat, doctorat.

Inscrieri

Înscrierile pot fi efectuate la Oficiul Permanent de Informare și Înscriere pentru admiterea în anul universitar 2015-2016 (B-dul Revoluţiei nr. 94-96, tel: 0257/280373, e-mail: admitere@uvvg.ro; site:www.uvvg.ro), unde viitorii studenți pot obține informații și se pot înscrie la una, sau mai multe specializări din cadrul celor 6 facultăţi.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !