De la „Moise Nicoară”, la Plymouth în Anglia

De Vasile Filip
De la „Moise Nicoară”, la Plymouth în Anglia
A doua întâlnire în proiectul Erasmus + , acțiunea cheie 2: Parteneriate strategice între școli.

A doua întâlnire din cadrul acestui proiect a avut loc, recent, la liceul Devonport High School for Girls, din Plymouth (Anglia).

Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad a fost reprezentat de elevii: Bica Diana – clasa a XI-a C, Marinescu Anda Miriam– clasa a XI-a C, Pleșca Diana – clasa a XI-a C, Leuca Ștefania – clasa a XI-a F, Berlo Natalia – clasa a IX-a D, Crișan Ioana – clasa a IX-a D. Aceştia i-au avut, ca însoţitori, pe profesorii: Bodrogean Ovidiu (coordonator proiect), prof. Negrilă Liliana (profesor de matematică) și Cameniță Dana (profesor de informatică).

Ceilalţi participanţi la mobilitate au fost șase elevi și patru profesori din Croația, douăzeci de elevi și cinci profesori din Anglia, iar din Germania au venit doi profesori și șapte elevi.

Cele patru delegații au participat la diferite ore susținute de gazdele de la liceul Devonport High School for Girls din Plymouth. Tot aici au discutat despre diferențele și similitudinile sistemelor de învățământ în țările din proiect, au analizat metodele de predare-învățare folosite de fiecare. De asemenea, au fost invitaţi la mai multe workshop-uri iar, în cadrul departamentului Marine Science de la Universitatea din Plymounth, la o serie de activități legate de sunetele emise de mamiferele marine și la prezentarea prof. dr. Simon Ingram şi prof. dr. Clare Embling cu tema „The Magic of the Marine Sound“ .

Mese rotunde

Atât elevii cât și profesorii au intrat în dialog, la diferite mese rotunde, unde fiecare țară a prezentat materialele pregătite pentru temele: „The use of speech”, „Performing an interview for a job” și „Playing a traditional song”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !