De la Resita, la Cracovia

De Vasile Filip
De la Resita, la Cracovia
Corul „Emil Monția” a participat la un festival în Reşiţa şi se pregăteşte pentru…Cracovia.

ARAD. Corul de cameră „Emil Monția” din Arad a evoluat, recent, pe scena teatrului din Reșița, în cadrul Festivalului internațional de muzică corală. Alături de alte formații corale de distincție din țară și străinătate, corul arădean s-a remarcat printr-un program artistic variat, de la prelucrări folclorice („Călușul oltenesc” – prelucrare de Nicolae Gâscă, „Iac-așa” – prelucrare de Simeon Niculescu, „Sârba pe loc”, de Gheorghe Danga), lucrări religioase (Gavriil Musicescu, Concert „Înnoiește-te, Noule Ierusalime”, Giovanni Pierluigi da Palestrina, „In Monte Olivetti”, G. F. Handel,„ Aleluia”), la madrigaluri (Orlando di Lasso, „Mattonna, mia carra”), gospel-uri („Swing Low”, „Sweet Chariot” și „Steal Away”, în armonizări de Anders Ohrwall, respectiv Jean Pagot) și adaptări corale din repertoriul muzicii ușoare internaționale (Freddie Mercury, „Love of My Life”, aranjament Horst-Hans Backer).

„În conținut și prezentare – ne-a declarat Ovidiu Boar, dirijor al corului de cameră „Emil Monția” – momentul reșițean a constituit pentru corul nostru și un preambul de succes la un alt eveniment coral cu recunoaștere internațională la care va participa la sfârșitul acestei săptămâni. Este vorba de al 5-lea festival internațional de coruri și orchestre care se va desfășura la Cracovia (Polonia), în perioada 3-7 octombrie. Ca manifestare ce adună laolaltă iubitori si prestatori ai artei muzicale de pretutindeni, festivalul din Cracovia va fi o nouă ocazie pentru corul arădean de a evolua la nivelul artistic ridicat de până acum”.

 

„Emil Monţia”

Corul de cameră „Emil Monţia” a fost înfiinţat în anul 1970, iar în cei peste 40 de ani de activitate a abordat un repertoriu complex. A fost premiat la concursuri şi festivaluri din ţară şi de peste hotare. Corul i-a avut ca dirijori pe Gavrilă Câmpan (1970), Gheorghe Flueraş (1972), iar din 2008 dirijează Ovidiu Boar.

„La Reşiţa, corul nostru s-a bucurat de apercierea publicului și organizatorilor” ( Ovidiu Boar)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !