De la suflet pentru suflet

De la suflet pentru suflet
ARAD – Succesul campaniei „Ajută împreună cu Jurnal arădean!” a adus multă bucurie familiei Cumpătă.  De la suflet pentru suflet (2) De la suflet pentru suflet (3) De la suflet pentru suflet (4)

Sute de pachete cu haine, încălţăminte, jucării, prosoape, veselă, cosmetice, detergenţi, alimente, un calculator şi bani – toate, pentru familia Cumpătă din Livada. Sute de plase, saci şi cutii au ajuns la redacţie odată cu lansarea campaniei „Ajută împreună cu Jurnal arădean!”

De la suflet, pentru suflet. Acesta a fost mesajul care a însoţit fiecare din darurile destinate celor 12 copii ai familiei Cumpătă. Arădenii (din municipiu, dar şi din judeţ) şi-au dovedit, în număr neaşteptat de mare, generozitatea. Au demonstrat că sunt solidari cu semenii lor şi au încercat – atât cum şi cât au putut – să le facă viaţa (măcar un pic) mai uşoară. Jurnal arădean a iniţiat şi a intermediat această acţiune umanitară, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Luni, campania „Ajută împreună cu Jurnal arădean!” a luat sfârşit. O echipă a redacţiei noastre a însoţit, la Livada, transportul umanitar. Bucuria copiilor şi a soţilor Cumpătă nu poate fi descrisă în cuvinte. Aşa cum nici cuvintele lor de mulţumire, adresate celor care i-au ajutat, nu vor reuşi să exprime întrutotul recunoştinţa pentru ceea ce au primit. „Dumnezeu să vă dea sănătate – atât dumneavoastră, celor de la ziar, cât şi oamenilor care ne-au ajutat. Noi nu ne-am plâns de viaţa pe care o avem. Dar dacă dumneavoastră aţi găsit de cuviinţă să ne ajutaţi, noi primim şi ne bucurăm. Vă mulţumim foarte mult pentru tot ce ne-aţi adus. Putem trăi 100 de ani cu câte am primit!” – spune Rodica Cumpătă.

Au ajutat împreună cu JA

Impresionaţi de povestea familiei Cumpătă din Livada, mobilizaţi de Jurnal arădean, oamenii au… ajutat. Unii dintre ei au dorit să rămână anonimi. Alţii au acceptat să le publicăm numele în ziar. Iată-i pe aceştia din urmă: Ioan Ilieş, Zoltan Maci, Ciprian-Alin Crişan, Gerda-Magdalena Beteg, Pavel Crişan, Thomas-Erwin Schröffel, Maria Suloschi, Vasile Bizău, Constantin Grosu, înv. Florica Mocuţa şi elevii clasei a IV-a A de la Grup Şcolar „Ion Creangă” Curtici, Lucreţia Noghiu, Crucea Roşie Arad, Ioan-Alexandru Albac, Tatiana Parscuta, Ion Dragoescu, înv. Florica Julean şi elevii clasei a II-a B de la Grup Şcolar „Ion Creangă” Curtici, Fundaţia „Pro Prietenia” Arad, Szabolcs- Csaba Sandor-Vîlceanu, Ioan şi Terezia Bodea, Delia Schneider, Gheorghe Miclea, Maria Neamţ, Nicolae Barbatei. Ei au fost sau au trimis pachete la redacţie.

Lor li se adaugă şi alţii, care au ales să ajute „direct”, mergând acasă la familia Cumpătă. Rodica Cumpătă a ţinut să-i amintească: prof. Ramona Bălaş (diriginta Mihaelei) de la Grup Şcolar „Francisc Neumann” Arad, înv. Livia Suciu de la Şcoala Generală „Avram Iancu” Arad, un cetăţean italian, d-l Ilieş din Aradu Nou, d-l Sandu (fost coleg cu tatăl copiilor), un domn din Franţa, d-na Sofia Mladin, d-na Mariana Palaghia, un grup de tineri din Micălaca, d-na Vancu din Şiria, o doamnă care are casă în Covăsânţ, portarul de la Grupul Şcolar „Henri Coandă” Arad (unde învaţă unul din băieţi), un domn din Cartierul Funcţionarilor, o familie din Sânleani, d-l Berar, două femei baptiste, d-na Şiclovan din Sânleani, d-na Truţa din Arad.

D.D.