De sărbători, sunteţi aşteptaţi la Vladimirescu!

De Simion Todoca
5Comentarii
De sărbători, sunteţi aşteptaţi la Vladimirescu!
© Ioan Crişan FOTO: JA
În minivacanţa de sărbători, pădurea de la Vladimirescu este locul ideal pentru relaxare, spune Ioan Crişan, primarul comunei.

Am fost în vizită la Primăria Vladimirescu într-o sâmbătă, cu o zi înainte de Florii, de Sfântul Gheorghe, în ideea că vom putea sta de vorbă pe îndelete cu primarul. Cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, primarul abia a reuşit să găsească , printre „alergături” o jumătate de oră, să stăm de vorbă. L-am întrebat ce a avut de făcut în acea zi, teoretic „fără activitate în Primărie” şi ne-a explicat.

Cununii, lucrări…

„ Am avut de oficiat două căsătorii, una la ora 10,00 şi cealaltă la ora 14,00. Văd că vă miraţi că se fac căsătorii în postul Sfintelor Paşti, dar nu uitaţi că neoprotestanţii nu au aceleaşi reguli ca şi ortodocşii, iar catolicii au avut deja Paştile. Orice religie am avea, Dumnezeu este unul singur pentru toţi, ne iubeşte la fel şi ne judecă doar pentru faptele noastre, bune sau rele. Se tot vorbeşte despre toleranţa de care trebuie să dea dovadă orice creştin. Expresia este total greşită, nu despre toleranţă este vorba, ci despre convieţuire. Dar, nu cred că despre asta vreţi să vorbim. Între cele două căsătorii, am trecut prin mai multe puncte unde se lucrează intens. Fiind o vreme atât de frumoasă, am solicitat firmelor cu care avem contractate lucrări să lucreze şi astăzi, iar acestea au acceptat. Se lucrează, de pildă, la fîntâna arteziană din centru, pe care vrem să o renovăm de Paşti”.

Iluminatul public, rezolvat

I-am reamintit primarului că în urmă cu ceva vreme spunea că îşi doreşte ca, tot de Paşti, să definitiveze montarea corpurilor de ilumunat public cu leduri cu lumină albă.

„Sunt bucuros să vă anunţa că am terminat această importantă lucrare în devans, de Florii, în loc de paşti. La ora actuală există corpuri de iluminat pe fiecare stâlp, în toate localităţile comunei. Au fost montate 1350 de lămpi cu leduri, cu lumină albă, o investiţie de 10 miliarde de lei vechi. Vă asigur că merită, pentru că economia de energie electrică este deosebit de mare, iar investiţia se amortizează. Îi rugăm pe oameni să ne semnaleze toate locurile unde au rămas becuri cu lumină galbenă arse, pentru a le putea înlocui”.

Se lucrează la trotuare

„Dar, să continuăm cu ce am mai avut de făcut astăzi. Avem o echipă care lucrează la trotuare din pavele, într-o zonă mai aglomerată, pe care vrem să o redăm urgent circulaţiei, pentru descongestionare. Apoi, o altă echipă lucrează la pista de biciclete, unde a avut loc un incident nedorit: cineva a intrat pe pistă cu o automacara de 24 de tone şi, evident, pista nu avea cum să reziste unei asemenea greutăţi, rezistă chiar şi la 4 tone, dar, totuşi, este făcută pentru biciclişti, nu pentru utilaje de mare tonaj. Am luat legătura cu firma respectivă, am convenit să suporte costurile reparaţiilor. Nu puteam aştepta până când firma ar fi angajat o altă firmă ca să repare pista, am demarat noi lucrările iar ei doar vor achita costurile. Acum se lucrează deja, după cum am constatat la faţa locului. Printre „picături” am mai lucrat şi la redactarea ziarului local, pe care îl fac aproape singur, doar la rubrica sport este un băiat care se ocupă”.

Minivacanţa, la pădure !

Având în vedere faptul că pădurea Vladimirescu este foarte căutată în micile vacanţe de sărbători, l-am întrebat pe edilul comunei cum se prezintă aceasta de sărbătorile pascale. „După cum am mai arătat, am mai asfaltat încă 600 de metri de drum spre şi prin pădure, astfel încât ne-am apropiat la 350-400 de metri de Mureş. Toţi cei care vin să se relaxeze la pădure vin cu maşinile pe asfalt. După estimările mele, vor fi circa 500-600 de maşini. Îi rog pe toţi vizitatorii să urmărească locurile de amplasare a tomberoanelor pentru depozitarea gunoaielor. Pe lângă acestea, ne vom strădui să distribuim şi saci de plastic, să pună resturile în ei şi să-i depoziteze lângă tomberoane. Ca de obicei, vor veni şi turişti din Germania şi ne-am dori ca aceştia, după ce se întorc acasă, să poată vorbi despre lipsa de civilizaţie a românilor. Încercăm să fim tot mai mult europeni, dar aceasta înseamnă în primul rând un comportament civilizat”.

„Le urez tuturor cetăţenilor Comunei Vladimirescu să petreacă Sfintele Sărbători în linişte, pace şi fericire” Ioan Crişan

„Unora le filează o lampă”

De ultimă oră, primarul Ioan Crişan ne anunţă că adversarii politici s-au apucat să răspândească zvonuri ridicole, legate de iluminatul public. Aceştia spun oamenilor că primarul a montat lămpile cu leduri doar pentru a-şi face campanie, iar după alegeri acestea vor fi demontate ! „Ce pot să spun despre această aiureală, decât că unora le filează o lampă? Dacă spun aşa ceva, nu m-ar mira să spună că după alegeri voi demonta pavelele de pe trotuare sau că voi rade asfaltul cu buldozerele, ca să pun în loc pământ. Mai în glumă, mai în serios, cred că va trebui să plătim paznici de noapte, ca nu cumva să fure cineva corpurile de iluminat, să spună că primarul a început deja să le demonteze ! Poate se mai şi electrocutează careva ! Mare e grădina ta, Doamne !” spune Ioan Crişan, care face apel la toţi competitorii pentru alegerile locale să-şi respecte adversarii politici, pentru a putea fi şi ei, la rândul lor, respectaţi. „Am spus de fiecare dată că sub nicio formă nu îmi voi ataca adversarii prin declaraţii jignitoare sau cine ştie ce dezvăluiri senzaţionale, dar, din păcate, nu toţi gândesc la fel ca şi mine. E treaba lor, dar îi rog, dacă sunt creştini, să se comporte ca atare, mai ales acum, în pragul Sfintelor Paşti. Pe care le urez şi lor să le petreacă în fericire şi bucurie”, spune Ioan Crişan.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor