De zece ani cheamă pompierii !

De zece ani cheamă pompierii !
ARAD – One-man-show-ul lui Zoltan Lovas „Apropo, aţi chemat pompierii” aniversează zece ani de la premieră.

În această seară, de la ora 19, sunteţi invitaţi în sala mare a Teatrului  Clasic „Ioan Slavici” la aniversarea a 10 ani de când se joacă spectacolul „Apropo, aţi chemat pompierii?”, de Liana Didilescu, one-man-show cu Zoltan Lovas.

În cadrul unei conferinţe de presă, îndrăgitul actor Zoltan Lovas a făcut ieri, cu umor, o prezentarea a „vieţii” acestui spectacol care „s-a născut” în urmă cu un deceniu. Se întâmpla la Bucureşti, pe vreme când juca la Naţional, şi îşi punea problema dacă „mai iubeşte meseria”. Atunci a întâlnit-o pe tânăra regizoare Liana Didilescu şi, împreună, au hotărât să facă one-man-show-ul. Cum Zoli îşi cumpărase din Amsterdam o cămaşă roşie cu buline, în care îşi propusese să facă un rol, era rezolvată şi…constumaţia.

Spectacolul vorbeşte de un actor care aşteaptă o telegramă (în funcţie de care pleacă sau nu în America) şi în ora de aşteptare îşi povesteşte viaţa.  Dar pentru că este un spectacol interactiv, e tot timpul altfel. Depinde de public, depinde de starea actorului: „Am emoţii de fiecare dată pentru că nu ştiu cum va ieşi deoarece publicul îl dirijează”.

În cei 10 ani de existenţă, spectacolul s-a jucat peste tot (în străinătate, în ţară, în festivaluluri, în diferite locaţii, chiar şi la puşcărie), a fost şi tradus (în maghiară), s-a jucat şi 8 zile consecutiv şi de două ori în aceiaşi seară (când au venit mai mulţi spectatori decât încăpeau în Salonul Roşu), au fost şi multe întâmplări comice („odată, un spectator m-a întrebat, după jumătate de oră, când începe spectacolul”). Acum – spune actorul – a venit ceasul să se despartă de acest spectacol „dar va urma o continuare a acestui text: ce face actorul în America aşteptând să vină acasă”. Bineînţeles, va colabora tot cu Liana Didilescu.

Pentru aniversarea din această seară se aşteaptă să vină foarte multă lume şi, culmea, sunt şi „invitaţi care n-au văzut spectacolul”.

V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !