Debarasare fără comunicare

2Comentarii
Debarasare fără comunicare
Debarasare fără comunicare
ARAD – Primăria Arad şi APM nu se înţeleg atunci când vine vorba de colectarea deşeurilor electrice. Comunicat

Primăria Arad şi Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) nu se înţeleg atunci când vine vorba de organizarea campaniei de colectare a deşeurilor electrice şi electronice.

Conform unui comunicat de presă emis de APM, ieri a început în judeţ  o nouă acţiune de strângere de la populaţie a acestui tip de deşeuri. Dacă astăzi a fost rândul locuitorilor din Pecica să scape de vechiturile din casă, ieri campania se desfăşoară, conform responsabililor APM, la Pâncota, Curtici, Sebiş, Ineu, Sântana şi Chişineu Criş.

În comunicatul APM nu se spunea niciun cuvânt despre municipiu, unde iniţial acţiunea era programată să aibă loc în luna iunie. Cu toate acestea, Biroul de presă al Primăriei Arad emite un alt comunicat, conform căruia aparatura electrică şi electronică va fi strânsă de camioanele de la Polaris.

„În acest scop, cetăţenii sunt rugaţi ca sâmbătă, 19 aprilie, să să scoată în faţa casei sau a blocului aparatura veche pe care o au de aruncat. În aceeaşi zi, societatea de salubrizare va colecta aceste deşeuri şi va asigura transportul lor la un depozit autorizat pentru reciclare.

Categoriile de deşeuri care vor fi colectate sunt: aparatura de uz casnic, calculatoare, echipamente de telecomunicaţii, echipamente de iluminat,

unelte electrice şi electronice (cu excepţia utilajelor industriale fixe de mari dimensiuni), jucării, echipamente sportive şi de agrement.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unei campanii naţionale de colectare a deşeurilor tip DEEE iniţiată de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile”, se mai spune în comunicatul Primăriei.

Nu ştiu unul de altul

Contactată telefonic, Dana Dănoiu, directorul APM Arad a rămas foarte surprinsă să afle de la noi de acţiunea municipalităţii arădene. Când am revenit cu al doilea telefon, misterul fusese rezolvat.

„Am purtat o discuţie cu reprezentanţii Primăriei care mi-au spus că au fost obligaţi de Garda de Mediu să participe şi mâine la această acţiune. Iniţial ne-au anunţat că nu o vor face, apoi a intervenit o modificare în program, fără să fim anunţaţi, aşa cum era normal.

Nu ştiu ce se va întâmpla, pentru că, din câte am înţeles, Polarisul nu prea are maşini disponibile”, a declarat Dana Dănoiu. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Corina Drăghici, spune că nu este vorba despre o lipsă de comunicare, din moment ce autorităţilor locale li s-a cerut de către Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Timişoara să participe la acţiune.

„Nu înţeleg cum de doamna Dănoiu nu a ştiut de implicarea noastră. Am primit o adresă de la Timişoara, prin care ni s-a solicitat sprijinul.

Pe plan local avem un program permanet de colectare a acestui tip de deşeuri. Cum Ministerul Mediului a stabilit ca mâine (n.r.- astăzi) deşeurile să se colecteze în toată ţara, nu văd de ce noi nu am participa”, afirmă Corina Drăghici.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor