Debut academic pentru studenții și profesorii de la UVVG

De Valentin Goran
Reactualizat la:
1Comentariu
Debut academic pentru studenții și profesorii de la UVVG
Noul an universitar academic 2017 – 2018 a debutat pentru Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad luni, 2 octombrie. La ora 11.00, toată suflarea universitară s-a adunat în incinta Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad pentru a marca un nou an de învăţământ.

La ora 11:00, teatrul s-a arătat neîncăpător pentru studenții, profesorii, părinții, partenerii și oficialii care au dat curs invitației universității arădene de a celebra cum se cuvine noul început de an academic. Pe scenă, la masa oficialităților, pe lângă invitata de onoare, prof.univ.dr. Claude Vivier Le Got – preşedintele FEDE, au urcat și: prof.univ.dr. Coralia Cotoraci – rectorul UVVG Arad, prof.univ.dr. Aurel Ardelean – rector fondator și președinte al UVVG Arad, Florina Vasilescu – directorul Cancelariei Prefectului, prof.univ.dr. Ramona Lile – rectorul UAV Arad, Anca Stoenescu – inspector școlar general ISJ Arad, Călin Bibarț – viceprimarul Aradului, Sergiu Bîlcea – vicepreședintele CJA, IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, prof.univ.dr. Sorin Bașchir – președintele Senatului UVVG Arad şi prof.univ.dr Ágoston Szél, rectorul Universității Semmelweis din Budapesta. Cuvintele rostite de oficiali la deschiderea anului universitar au avut scopul de a-i direcţiona pe tinerii studenţi, de a le indica şansele pe care le au în viitor.

Invitați de seamă pentru UVVG

Cea mai frumoasă zi pentru studenții și cadrele universitare din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad a început, de fapt, la ora 9:00 cu depuneri de coroane la Statuia Marelui Corifeu „Vasile Goldiș”, din Piața Revoluției. A urmat, la ora 11:00, Festivitatea de deschidere a noului an universitar la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”. La ora 14:00, toată suflarea academică, însoțită de studenți și invitați s-au deplasat în Aula „Ștefan Cicio-Pop” a UVVG, de pe Bulevardul Revoluției nr. 94 – 96, unde a avut loc decernarea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei prof.univ.dr. Claude Vivier Le Got. Invitata specială Claude Vivier Le Got este președintele FEDE (Federaţia pentru Educaţie în Europa/Federaţia Europeană a Şcolilor), care se bucură de statut participativ în cadrul Consiliului Europei, dar este și preşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură a Conferinţei OING a Consiliului Europei cu drept participativ în Consiliul Europei.

Oaspete de seamă la UVVG

„Expertiza și profesionalismul doamnei prof.univ.dr. Claude Vivier Le Got sunt recunoscute la nivel internațional și cultivă în instituția pe care a fondat-o trei pasiuni: Economia, Arta și Comunicarea. Vorbim de un proiect ce se desfășoară într-un cadru educativ ambițios, care promovează spiritul și valorile sale: demnitatea umană, toleranța, deschiderea spre ceilalți, pacea, drepturile omului, solidaritatea și democrația. Prin acordarea onorantului titlu de Doctor Honoris Causa, îi recunoaștem public meritele deosebite, prestigiul și contribuțiile majore aduse în domeniul educației, ocazie cu care a devenit membru al comunității noastre academice”, a declarat prof.univ.dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG Arad.

„Ne bucurăm de această vizită, deosebită, care ne permite facilitarea internaționalizării învățământului la universitatea noastră prin abordarea unor tematici de ordin european a unor proiecte care pot fi materializate prin Consiliul Europei”, a declarat prof.univ.dr. Aurel Ardelean – președinte de onoare al UVVG Arad.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor