Decebal – stradă cu probleme

10Comentarii
Decebal – stradă cu probleme
ARAD – Compania de Apă şi-a prevăzut lucrări de reabilitare în următorii ani, pe strada Decebal, în curs de asfaltare.

Nici măcar consilierii locali nu au putut uita de strada Decebal. Alesul Claudiu Cristea şi-a amintit de lucrările de aici la momentul la care s-a discutat proiectul de modernizare a infrastructurii de apă-canal, din municipiu şi judeţ. „Stăm de câteva luni cu strada Decebal decapată. Am început să punem borduri după care ne-am trezit că trebuie să facem şi câteva lucrări la conductele CET. Continuăm să băgăm bani mulţi aici, dar văd că la Compania de Apă sunt prevăzute, în proiectul de aici,  lucrări de un kilometru pe strada Decebal. Ce pot spune decât că apreciez profesionalismul cu care se lucrează”, a precizat ironic Cristea. Alesul PNŢCD crede că toate lucrările sunt baloane de aer şi că „nu suntem în stare să planificăm lucruri simple. Ar trebui acum să le spunem arădenilor că peste un an, doi, strada Decebal va fi din nou spartă pentru a schimba reţelele de apă şi canalizare. Acesta este modul pompieristic în care se lucrează în Arad”.
Dorel Popa a intervenit şi el pe subiect, cerând executivului avansarea unui termen la care lucrările de pe strada Decebal vor fi finalizate.

Doar în cinci ani
Răzvan Popa, directorul executiv al Direcţiei tehnice, a încercat să lămurească problema ridicată de Claudiu Cristea, precizând că lucrările propuse de Compania de Apă sunt gestionate direct de Consiliul Judeţean, că „banii sunt primiţi în baza unui grant, iar lista cu prioritizarea lucrărilor aparţine Companiei de Apă”. Cum Claudiu Cristea şi-a amintit faptul că şi Compania de Apă ţine tot de executiv, Răzvan Popa a dat mai multe detalii: „aceste lucrări nu se fac în scurt timp, ci peste patru, cinci ani şi nu puteam să lăsăm strada aşa cum se prezenta ea până acum. Lucrările sunt doar în faza de master plan, iar atunci când se va da startul efectiv la şantier vom avea şi noi un cuvânt de spus. Din discuţiile pe care le-am purtat cu consultantul englez am înţeles că lucrările efective vor începe în cinci ani”.

Gata de asfalt
Directorul executiv i-a răspuns şi consilierului Popa, precizând faptul că lucrările ar fi trebuit să fie gata săptămâna trecută, dar atunci cei de la CET au decis să mute punctul termic din spate de la Astoria, după care a apărut şi o avarie la conductele centralei. „Până sâmbătă, la ora 12.00, tronsonul Prefectură – strada 1 Decembrie va fi gata pregătit pentru turnarea asfaltului”, spune Răzvan Popa.

A.B.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor