Decizie definitivă pe purtarea abuzivă a lui Bătrân

De Ioana Costas
13Comentarii
Decizie definitivă pe purtarea abuzivă a lui Bătrân
Judecătoria Arad a admis cererea de confirmare a renunțării urmăririi penale în cazul adjunctului IPJ Arad, Nicolae Dorin Bătrân.

ARAD. După câteva amânări, Judecătoria Arad a decis asupra cererii de confirmare la urmărirea penală pentru infracțiunea de purtare abuzivă ce-l viza pe adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Arad, Nicolae Dorin Bătrân. Decizia instanței a venit în 21 octombrie și este definitivă. Potrivit soluției Judecătoriei Arad: „În temeiul dispozițiilor articolului 318, alineatul 15, Cod Procedură Penală, admite cererea de confirmare a ordonanței de renunțare la urmărirea penală emisă în data de 10.06.2019, în dosarul nr. 474/P/2018 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, prevazută de articolul 296, alineatul 1, Cod Penal de către suspectul Nicolae Dorin Bătrân”. Cum a ajuns adjunctul IPJ Arad în această situație?

Povestea

Povestea a început în iunie 2018, după ce șeful Poliției Pecica a efectuat percheziții în urma cărora a confiscat o cantitate impresionantă de țigări de contrabandă. Pentru că nu l-ar fi anunțat de percheziții, adjunctul IPJ Arad s-a dezlănțuit la adresa șefului Poliției Pecica: „Îmi bag p… în gura ta, îți tai p… și ți-o bag pe gât, te f.. eu pe tine”, ar fi strigat Nicolae Dorin Bătrân. Deranjat de felul în care a fost tratat, șeful Poliției Pecica a întocmit un raport în care a detaliat discuția cu superiorul său. În urma acestuia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a sesizat din oficiu, în luna octombrie 2018, cu privire la fapta de purtare abuzivă comisă de Bătrân, însă dosarul a fost luat, în luna decembrie, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. În luna iulie a acestui an, procurorii au emis o ordonanță de renunțare la urmărirea penală. În actul de renunțare la urmărirea penală, procurorii constată că „infracțiunea de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 alin. 1 C.pen. a fost comisă de către suspectul Nicolae Bătrân”, dar şi că „sunt, de asemenea, întrunite condițiile necesare dispunerii unei soluții de renunțare la urmărirea penală”.

Motivele

În ordonanța de reținere a urmăririi penale, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara motivează: „Analizând conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit, împrejurările concrete de săvârșire, urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea în continuare a procesului penal și gravitatea urmărilor produse prin săvârșirea infracțiunii, se reține lipsa unui interes public în urmărirea infracțiunii care face obiectul prezentului dosar și se reține că activitatea de urmărire penală desfășurată până în acest moment și dispunerea unei soluții de renunțare la urmărire penale față de suspect este suficientă în prezenta speță pentru ca acțiunea penală să-și atingă scopul, suspectul conștientizând fapta comisă și consecințele sale negative”. Așadar, invocând lipsa de interes public, cheltuielile care ar putea exista odată cu începerea unui proces, dar și faptul că renunțarea la urmărirea penală față de Nicolae Bătrân îl va putea determina pe acesta să conștientizeze fapta comisă, dosarul a fost închis.

A negat înjurăturile

În cadrul audierilor, Nicolae Bătrân a negat că l-ar fi înjurat pe șeful Poliției Pecica, dar a precizat că tonul său verbal era mai ridicat și că subordonatul său avea o atitudine sfidătoare. Pentru ca dosarul să fie închis definitiv era nevoie de confirmarea la renunțarea urmăririi penale a Judecătoriei Arad, fapt care a avut loc pe 21 octombrie.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor