Decontaminarea solului afectat de minerit: un proiect al UPT în parteneriat cu Institutul de Metalurgie din Serbia

De A.M.
Decontaminarea solului afectat de minerit: un proiect al UPT în parteneriat cu Institutul de Metalurgie din Serbia
© foto: UPT
La Timișoara a avut loc conferința de deschidere a Proiectului de Implementare a unor soluții care vizează decontaminarea solului din regiunea transfrontalieră România-Serbia, unde se desfășoară activități miniere.

Proiectul prin care se urmărește implementarea unor soluții verzi care să trateze solurile contaminate de minerit a fost lansat de Universitatea Politehnica Timișoara în parteneriat cu Institutul de Minerit și Metalurgie Bor, din Serbia.

Conferința de deschidere a proiectului a avut loc joi, 5 septembrie, iar cu această ocazie s-a reunit și Comitetul Comun de Coordonare, format din experți români și sârbi a căror misiune este identificarea acțiunilor și etapelor de realizare a rețelei transfrontaliere de educație și cercetare care va implementa acțiunile de protejare a mediului.

Finanțarea activităților rețelei este posibilă grație proiectului „Formarea rețelei de sporire a măsurilor de protecție a mediului în domeniul poluării cauzate de activitatea minieră în zonele transfrontaliere” (Forming of network for enhancing environmental protection from pollutants of mining cross border areas), acronim NETMIN, eMS nr. RORS-308, în cadrul Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Uniunea Europeană finanțează proiectul în proporție de 85%, și urmărește nu numai protejarea mediului, ci și determinarea comunităților locale să adopte măsuri care să diminueze poluarea cauzată de minerit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !