Defecţiuni de 41.000 euro la calculatoarele Primăriei

17Comentarii
Defecţiuni de 41.000 euro la calculatoarele Primăriei
ARAD – Primăria se aşteaptă să se defecteze piesele din echipamente IT de ultimă generaţie.

Legislaţia dată cu scopul de a reduce cheltuielile administraţiilor pe perioada crizei a determinat reducerea şi cheltuielilor Primăriei cu achiziţionarea de tehnică de calcul. Totuşi, autorităţile au găsit o variantă de compromis.

Drept dovadă stă anunţul făcut de municipalitate privind cumpărarea de… piese de schimb pentru calculatoarele instituţiei. Pe lista pieselor de schimb se regăsesc, printtre altele, procesoare de PC-uri de ultimă generaţie, unele care au fost lansate de piaţă de producători de nici măcar trei ani (!), şi care… în viziunea administraţiei s-au putea defecta…

Aproape 41.000 euro!

Primăria pune la bătaie, pentru achiziţia de „echipamente şi accesorii necesare reparaţiilor tehnicii de calcul” din dotare suma de 168.067 lei, echivalentul a aproape 41.000 euro, plus TVA! Pe lista pieselor pentru care cere oferte de preţ Primăria se găsesc doar două procesoare mai vechi. În rest, pentru cunoscători, Primăria are nevoie de procesoare Intel Core 2 Duo cu frecveţe între 2,66 GHz şi 3,33 GHz, procesoare Intel Core2 Quad cu frecvenţe între 2,5 GHz şi 3 GHz. Pe listă se mai regăsesc hard-disk-uri cu capacitate de stocare între 120 GB şi 1 TB, trei tipuri de monitoare LCD, cu diagonala de până la 22 inch, memorii de până la 2 GB, plăci video, surse, componente de copiatoare, până şi cablu de reţea. Licitaţia va avea loc la finele acestei luni.

Urgenţă majoră

„Având în vedere faptul că activitatea unei primării nu poate fi paralizată din cauza defecţiunilor tehnicii de calcul (reţele, servere, calculatoare, imprimante), piesele sau echipamentele necesare reparaţiilor tehnicii de calcul vor fi aduse la sediul Primăriei Municipiului Arad în maxim 2 ore de la solicitarea telefonică”, se precizează în caietul de sarcini. Iar dacă piesele nu ajung în maxim cinci zile la primărie „ceea ce înseamnă o întrerupere de o săptămână a activităţii unei persoane sau a unui compartiment întreg” – după cum se subliniază în documentaţia de licitaţie, firma câştigătoare va fi pusă să înlocuiască întregul echipament IT nefuncţional.

S.B.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor