Delegația UVVG la o importantă manifestare academică internațională a Universității din Viena

De Vasile Filip
Delegația UVVG la o importantă manifestare academică internațională a Universității din Viena
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost reprezentată, recent, de rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci și de decanul Facultății de Științe Juridice, conf. univ. dr. Cristian Alunaru la Simpozionul internațional cu tema „Probleme de drept privind înstrăinarea valorilor mobiliare în dreptul statelor central și est-europene” organizat de Facultatea de Drept a Universității din Viena, în impunătorul Palat Trautson al Ministerului Federal al Justiției din Austria.

La eveniment au fost prezente importante personalități ale lumii juridice austriece, dintre care îi amintim pe următorii: Prof. univ. dr. Rudolf Welser, conducătorul Centrului de cercetare a dreptului european și reforma dreptului privat de pe lângă Facultatea de Drept a Universității din Viena, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prof. univ. dr. Paul Oberhammer, Decanul Facultății de Științe Juridice a Universității din Viena, Dr. Elisabeth Lovrek, vicepreședintele Curții Supreme de Justiție din Austria, prof. univ. onor. dr. Georg Kathrein, șef de secție în Ministerul Federal al Justiției din Austria, prof. univ. dr. Michael Enzinger, președintele Camerei avocaților din Viena.
De asemenea, au participat principalii membri ai Grupului de cercetare de la Viena, format din cadre universitare din Austria, Germania, România, Italia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Rusia, Slovenia, Croația, Sârbia, Bosnia-Herțegovina, Ucraina, etc.

În cadrul simpozionului, conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultății de Științe Juridice a UVVG, a susținut prelegerea cu tema „Particularități ale transpunerii în România a Directivei privind răspunderea pentru prospectul care trebuie publicat în cazul unei oferte publice de valori mobiliare”.

„Simpozionul a fost un excelent prilej de promovare internațională a Universității „Vasile Goldiș” din Arad, de a lărgi și dezvolta relațiile pe care Universitatea noastră le are cu Universitatea din Viena, cu Decanul Facultății de Drept și principalii profesori de la Viena, dar și cu alte importante universități europene reprezentate la simpozion. Cadrele academice prezente, dintre care o bună parte au fost deja la Arad cu ocazia simpozioanelor și școlii de vară organizate de Facultatea de Științe Juridice, și-au manifestat expres acordul de a colabora în continuare cât mai intens cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad”, a declarat conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultății de Științe Juridice din cadrul Universitatea „Vasile Goldiș”.

Conducătorul centrului de cercetare a dreptului european și reforma dreptului privat, prof. Rudolf Welser a subliniat în mod special excelenta colaborare cu Universitatea „Vasile Goldiș”, cu dna. Rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, perspectivele unei colaborări fructuoase în continuare, precum și faptul că Decanul Cristian Alunaru este unul din fondatorii Centrului de cercetare de la Viena, cel care a avut de fapt inițiativa înființării acestui centru format din cei mai cunoscuți profesori din zona centrală și sud-estică a Europei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !