Demersuri pentru spaţiile şcolare

Demersuri pentru spaţiile şcolare
Demersuri pentru spaţiile şcolare
LIPOVA – Precizări de la I. Ş. J. privind rezolvarea problemei clădirilor pentru învăţământ de la Lipova.

Ca urmare a articolului apărut în nr. 5072 din data de 6 martie 2007 al cotidianului „Adevărul”, referitor la plata chiriei pentru clădirile retrocedate în care functionează unităţile de învăţământ din oraşul Lipova, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad face următoarele precizări:

1. La propunerea I.Ş.J. Arad, prin H.G. nr. 1804/dec. 2006 s-a alocat suma de 50 de mii RON în vederea începerii întocmirii unei documentaţii tehnice pentru o clădire nouă pentru învăţământ. Conform prevederilor H.G. aceste fonduri au fost virate în contul Primăriei, urmând ca aceasta să se ocupe de întocmirea documentaţiei tehnice.

2. În anul 2007, prin adresa nr.94/M/09.02.2007, I.S.J. Arad a transmis Ministerului Educaţiei şi Cercetării o listă cuprinzând un număr de 52 de unităţi şcolare, cu fonduri alocate pentru obţinerea de investiţii, reabilitări, reparaţii capitale. Printre acestea figurează şi Grupul Şcolar „Atanasie Marienescu” Lipova pentru lucrări de reabiltarea clădirilor, cu suma de 300 de mii RON. Această sumă va putea fi suplimentată de la bugetul de stat.

3. De asemenea, Grupul Şcolar „Atanasie Marienescu” Lipova este cuprins în programul PHARE TVET 2006 cu construirea unei clădiri noi pentru ateliere şi laboratoare, cu o finanţare de 473 de mii Euro.

Mai precizăm că, în urma întocmirii unei expertize tehnice la clădirile existente, înaintată de către Grupul Şcolar „Atanasie Marienescu” Lipova, I.Ş.J. Arad face demersuri ca să propună în programul pentru grădiniţe obţinerea de fonduri pentru consolidarea şi reabilitarea unei clădiri puse la dipoziţie de Primărie.

Totodată, pentru rezolvarea tuturor problemelor referitoare la spaţiile de învăţământ, I.Ş.J. Arad face demesuri pentru realizarea unei clădiri noi, care să asigure atât funcţionarea nivelului gimnazial cât şi cea a nivelului liceal.
Prof. Marius Göndör0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !