Demisiile din Guvern nu lovesc Aradul

De Alin Gherasim
Demisiile din Guvern nu lovesc Aradul
Promisiunile fostului ministru al Sănătăţii referitoare la Arad rămân în picioare, chiar dacă el a plecat.

Vizita fostului ministru al Sănătăţii la Arad s-a finalizat cu multe promisiuni. În luna martie, Patriciu Achimaş-Cădariu venea în vizită oficială la Matern şi la noul spital TBC, dar, pe lângă vizită, a adus cu el şi mai multe promisiuni pentru sistemul de sănătate al judeţului nostru. La acea vreme, fostul ministru anunţa că Spitalul Judeţean Arad va primi şapte incubatoare pentru nou-născuţi, un RMN nou-nouţ, dar, cu mici rezerve, şi o sumă de bani cu care ar trebui să înceapă construcţia noii secţii de Infecţioase. „La rectificarea din vară vom încerca să trimitem o sumă de bani către Spitalul Judeţean Arad pentru demararea lucrărilor la noua secţie de Boli Infecţioase”, anunţa la acea vreme Patriciu Achimaş-Cădariu.

Dar mandatul lui a încetat înainte de vreme. În urma scandalului referitor la dezinfectanţii folosiţi în spitale, ministrul Sănătăţii şi-a dat demisia. Curiozitatea noastră a fost dacă promisiunile făcute de acesta au dispărut odată cu el sau dacă încă mai avem speranţe la aparatură nouă. Iar răspunsul l-am aflat de la Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. „Promisiunile făcute de fostul ministru stau încă în picioare. Spitalul Judeţean Arad a fost anunţat deja că primeşte fonduri pentru achiziţia unui aparat RMN aşa că, în perioada imediat următoare, va fi organizată licitaţia în acest sens. Chiar Spitalul Judeţean va organiza licitaţia. În ceea ce priveşte incubatoarele, acestea au fost achiziţionate printr-o licitaţie organizată de către Ministerul Sănătăţii şi le vom primi cu siguranţă. Pentru că Maternul a fost prins în cadrul unui program naţional care vizează achiziţia de incubatoare pentru nou-născuţi”, explică Ţolea.

Nu ştim cu banii

În schimb, optimismul şefului CJA scade când vine vorba de fondurile pentru construcţia secţiei de Infecţioase. „Într-adevăr, am primit promisiuni de la fostul ministru referitoare la fonduri care ar trebui să vină spre secţia de Infecţioase în vară, după rectificarea bugetară. Acum, nu ştim exact ce va fi, cum va fi. Noi vom face o adresă către Ministerul Sănătăţii şi vom solicita acei bani, sperăm să îi şi primim”, a anunţat Adrian Ţolea.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !