Demolări suspendate la combinat

Demolări suspendate la combinat
Demolări suspendate la combinat
ARAD – Implozia controlată a clădirilor Combinatului Chimic din Vladimirescu a fost suspendată.

Demolarea clădirilor dezafectate ale Combinatului Chimic din Vladimirescu nu va mai avea loc.

Cel puţin nu în aceste luni, deşi intenţia de demolare şi o serie de proceduri necesare imploziei de la combinat au fost făcute anul trecut. În 2006 au fost câteva probleme legate de avizele pentru demolare, firma care dorea să şteargă de pe faţa pământului construcţiile aparţinând fostului combinat din Vladimirescu depinzând de rezultatul unor analize de la Constanţa. Acestea aveau menirea de a confirma sau infirma prezenţa stronţiului (substanţă radioactivă care poate produce cancer) în solul din vecinătatea combinatului. Analizele au fost făcute iniţial la Arad, unde s-a depistat prezenta acestui element chimic, ce-i drept în cantităţi mici.

Întreaga procedură necesară pentru avizarea operaţiunii de demolare a imobilelor fostului combinat chimic erau oricum una complicată. Din informaţiile pe care le deţinem, firma care dorea să demoleze combinatul a renunţat la întreaga operaţiune, din cauza unor probleme financiare pe care le întâmpină acum.

Dana Dănoiu, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Protecţie a Mediului, ne-a confirmat faptul că demolările au fost suspendate iar procedura nu s-a reluat. Se vorbea anterior de faptul că firma care a cumpărat combinatul dorea să realizeze, după demolarea prin implozie (care ar fi fost cea mai mare din vestul ţării) şi alte demolări mecanice, o zonă industrială.

A.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !