Deplasările primarului Falcă, în interes de serviciu

De Diana Dutu
2Comentarii
Deplasările primarului Falcă, în interes de serviciu
Municipalitatea a decontat anul trecut 45.000 de lei şi 550 de euro pentru deplasările interne şi externe ale edilului.

Primarul Gheorghe Falcă a efectuat, în cursul anului 2017, 26 de deplasări în interes de serviciu. Cele mai multe – 21 – au fost interne, dar au fost şi câteva vizite de lucru în afara ţării: două în Ungaria (la Gyula şi Budapesta), câte una în Slovenia (Lendava), Croaţia (Zadar) şi Belgia (Bruxelles), ultima dintre acestea consumându-se în luna mai, când edilul Aradului a participat la plenara Comitetului Regiunilor, unde s-au discutat subiecte importante referitoare la destinul Europei: viitorul politicii de coeziune după anul 2020, inovare socială, solidaritate europeană, normele financiare comune şi strategiile pentru tineret.

În ceea ce priveşte deplasările interne, cele mai multe – 12 – au fost la întâlnirile de lucru ale membrilor Asociaţiei Municipiilor din România, o participare la Asociaţia Comunelor din România şi una la reuniunea Asociaţiei Oraşelor din România. Nu mai puţin de şase deplasări au fost în Capitală pentru întâlniri de lucru la Ministerul Dezvoltării Regionale. Pe agenda de lucru de anul trecut a primarului s-au aflat şi deplasări efectuate la Ministerul Culturii, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătaţii.

„Totalul cheltuielilor efectuate cu aceste deplasări este de aproximativ 45.000 de lei, la care se adaugă 550 de euro, pentru deplasările în străinătate” – a precizat Gheorghe Falcă.

56.000 de lei în 2016

Cu un an înainte, în 2016, primarul Aradului a efectuat 29 de deplasări interne, toate la Bucureşti. Cele mai multe dintre ele – 13 – au fost prilejuite de întâlnirile de lucru ale Asociaţiei Municipiilor din România. Patru deplasări au fost efectuate la Ministerul Finanţelor Publice şi tot atâtea la Ministerul Dezvoltării Regionale.

„Notabile nu neaparat ca număr, ci ca importanţă sunt cele trei deplasări efectuate la Ministerul Culturii, în încercarea de a găsi o soluţie în ceea ce priveşte amplasarea Monumentului Marii Uniri” – a subliniat Gheorghe Falcă. Câte două deplasări au fost efectuate la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Sănătăţii.

Totalul cheltuielilor aferente deplasărilor din 2016 este de aproximativ 56.000 de lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor