Deranj mare la ALDE Arad

De Simion Todoca
24Comentarii
Deranj mare la ALDE Arad
© Ei susţin că Purcaru a fost exclus Foto: JA
Membri ai BPT susţin că Mircea Purcaru ar fi exclus, Purcaru spune că nu.

Chiar în ziua când la Bucureşti Comisia de fuziune PLR-PC, care conduce ALDE, discuta desemnarea lui Mihăiţă Calimente drept preşedinte interimar ALDE Arad, doi secretari coordonatori şi preşedintele organizaţiei de femei au convocat o conferinţa de presă. Un singur subiect: Mircea Purcaru, preşedinte executiv şi consilier judeţean, ar fi, începând de marţi, 09 august, exclus din partid. Florian Racoviţă şi Mihai Butuşină au explicat cum stau lucrurile : pe 19 februarie 2016, la şedinţa Biroului Permenent Teritorial s-ar fi votat cu majoritate excluderea lui Mircea Purcaru din Partid. Apoi, pe 06 iulie, s-ar fi întrunit Delegaţia Permanentă Teritorială, care ar fi validat excluderea. Aceasta urma să devină efectivă la momentul expirării termenului în care Purcaru putea să conteste decizia, fie la Comisia de arbitraj locală, fie la cea Curtea de arbitraj centrală. Or, spune Racoviţă, termenul a expirat luni, 08 august, iar Purcaru nu a depus contestaţie la Arad. Întrebat de unde ştie dacă acesta nu a depus contestaţia la Bucureşti, Racoviţă a spus că el crede că dacă acest lucru s-ar fi întâmplat cei de la Bucureşti ar fi trimis o notificare în acest sens. Urmarea, spune Racoviţă este că s-a trimis la Bucureşti solicitarea ca secretariatul General ALDE să remită Consiliului Judeţean Arad cererea de radiere a lui Mircea Purcaru, ca urmare a retragerii sprijinului politic din partea ALDE Arad. Întrebat de ce este nevoie de aprobare de la Bucureşti, Racoviţă a răspuns că aşa este regulamentul. La întrebarea pertinentă „dacă aţi decis în februarie excluderea lui, de ce l-aţi pus pe listă la alegerile din iunie ?” Racoviţă a replicat : „Nu l-am pus noi”.

Purcaru: nu mă pot exclude

Contactat telefonic, Mircea Purcaru a răspuns scurt: „Nu pot să mă excludă, nici măcar să mă schimbe, am fost numit preşedinte executiv de către Comisia de fuziune, care ia deciziile până după Congres. În această perioadă , deciziile Comisiei prevalează faţă de Statut”.

Butuşină şi Racoviţă insistă că Statutul operează, iar excluderea lui Purcaru a fost statutară, chiar dacă acel statut nu a fost aprobat în Congres. Mai mult, Racoviţă şi Butuşină susţin că acea Comisie de fuziune nu poate să se amestece în alcătuirea listelor de candidaţi la parlamentare, că ALDE Arad nu va accepta ca Mihăiţă Calimente să fie pus pe lista de la Arad. Racoviţă chiar a ameninţat, voalat, că dacă Mihăiţă Calimente va fi desemnat, membrii ALDE vor pleca la alt partid. Rămâne de văzut ce va decide Comisia de fuziune în privinţa lui Calimente, dar şi a lui Purcaru.

Ciupe, în concediu?

Întrebaţi de ce au ţinut ei conferinţa de presă şi nu preşedintele Ionel Ciupe, organizatorii au răspuns că acesta este în concediu la mare, unde sunt toţi consilierii municipali, la specializare pe banii Primăriei. Din câte ştim noi, Ciupe nu era la mare, ci la Bucureşti.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor