Deschiderea noului an universitar 2014-2015

De Vasile Filip
Deschiderea noului an universitar 2014-2015
Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” este pregătită pentru un nou an universitar şi un învăţământ axat pe studenţi, cu o curriculă modernă.

Am dezvoltat baza didactico materială pentru învăţământul practic de medicină – biologie şi continuăm şcolarizarea studenţilor străini în spiritul deschiderii şi internaţionalizării învăţământului din cadrul universităţii noastre.
S-a modernizat baza didactico materială prin încheierea amenajării a încă şase laboratoare moderne în domeniul bio medical şi procurarea de aparatură de specialitate, prin proiectele pe care le derulăm.
În ceea ce priveşte baza materială, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” beneficiază de un Campus modern, care se întinde pe o suprafaţă de 10.734 mp, unde s-au investit peste 13 milioane de euro în: laboratoare de cercetare, săli de curs, centru de informatică dotat cu peste 240 de calculatoare conectate la internet, bibliotecă cu săli de lectură, precum şi 4 amfiteatre cu peste 500 de locuri, dotate cu sistem de sonorizare, microfon fix, microfon mobil, video-proiector, laptop şi ecran de proiecţie automat.
Sistemul de videoconferinţă Polycom din Sala de conferinţe cu 108 locuri asigură o comunicare, în timp real, la nivel naţional şi internaţional, cu alte centre universitare. În această perioadă, UVVG continuă modernizarea bazei didactico materiale prin încheierea amenajării a încă şase laboratoare moderne în domeniul bio medical şi procurarea de aparatură, prin proiectele europene pe care le derulează.
În cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldiş” se află şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii care cuprinde Centrul de Microscopie Electronică „George Emil Palade” dotat cu două microscoape electronice, care valorează peste un milion de euro; Centrul de Cercetări Farmacognostice şi Laboratorul Cromatografie Lichidă, iar Biobaza de cercetare, a fost dotată cu aparatură de ultimă generaţie.
Centrul de Screening Mamar:
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, în calitate de partener principal în cadrul proiectului„ Dezvoltarea infrastructurii pentru screening mamografic regulat în Hódmezovásárhely, Szentes și Arad” (HURO/1101/189/2.4.1) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, a încheiat cu succes implementarea proiectului prin achiziționarea tuturor echipamentelor necesare desfășurării screeningului cancerului mamar: mamograf digital de ultimă generație, ecograf doppler, scanner și un sistem de server (PACS), care permite stocarea și schimbul de informații digitale între partenerii de proiect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !