Despre Arghezi, la Ineu

De Vasile Filip
Alături de profesori şi elevi
Alături de profesori şi elevi
Elevii Liceului „Mihai Viteazul” din Ineu, vizitați de doamna Doina Melania Arghezi.

Directorul Centrului de Cercetare a Literaturii Argheziene din cadrul UVVG, Doina Melania Arghezi, a vizitat, zilele trecute, la invitația prof. Luciana Turean, Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu.
În cadrul vizitei, soția regretatului Baruțu T. Arghezi, fiul marelui poet român, Tudor Arghezi, le-a vorbit elevilor despre opera marelui poet, despre personalitatea acestuia, dar și alte detalii mai puțin cunoscute despre viața familiei Arghezi. La întâlnire au participat, numeroși elevi ai claselor a IX-a, a X-a și a XII-a, directorul Liceului „Mihai Viteazul” din Ineu și cadre didactice, cu toții fiind extrem de interesați de discuții și dornici să afle date despre viața poetului român.arghezi 2
Doamna Doina Melania Arghezi, directorul Centrului de Cercetare a Literaturii Argheziene din cadrul UVVG, a declarat: „Profesorii de limba română, împreună cu directorul liceului, ne-au făcut o primire excepțională. Întâlnirea a fost una emoționantă, impresionantă și foarte frumoasă. Au fost prezenți peste 45 de elevi din clasele a IX-a și am discutat despre probleme legate de Tudor Arghezi, de literatura argheziană și în mod special despre Tudor Arghezi în tinerețe, cu accentul pe epoca în care a fost călugăr și diacon. La întâlnirea cu clasele a XII-a, sala a fost aproape plină și împreună cu profesoara de limba română am discutat o serie de probleme legate de literatura argheziană. Elevii au fost foarte interesați dacă Arghezi a fost un om bun și au dorit să afle detalii despre personalitatea lui. Le-am povestit crâmpeie din viața argheziană, detalii despre viața lui Arghezi în cei cinci ani la Geneva și am discutat despre conținutul poeziilor argheziene, cu accente pe poezia Testament. Suntem dornici să îi avem pe acești elevi, studenţi la facultățile Universității de Vest „Vasile Goldiș”, facultăți de prestigiu, care pregătesc tinerii pentru viață și pentru o adevărată ținută intelectuală”.
Luciana Turean, profesor de limba și literatura română la Liceul „Mihai Viteazul” Ineu, s-a declarat extrem de emoționată de întâlnirea cu doamna Doina Arghezi și a mărturisit că, în primăvarea anului viitor, împreună cu elevii, va efectua o vizită la Centrul de Cercetare a Literaturii Argheziene din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. „Am participat la o întâlnire emoționantă, care pentru mine a fost o minune posibilă, prin domnișoara Adela Armat și prin sora domnișoarei, elevă în clasa a IX-a A. Nu aș fi visat niciodată să fiu în prezenţa doamnei Doina Arghezi, să ne putem bucura de amintirile pe care le are despre poetul Tudor Arghezi, dar se pare că în această perioadă a Crăciunului, chiar se întâmplă minuni. Dacă dumneaei s-a deranjat să vină de la Arad să ne vorbească despre poetul Tudor Arghezi, în primăvara această vom face tot posibilul pentru a merge să vedem manuscrisele poetului și multe din lucrurile din cadrul Centului de Cercetare a Literaturii Argheziene. La întâlnirea cu doamna Arghezi au participat elevii claselor a IX-a, de la A și până la E, iar în partea a doua au participat elevii clasei a XII-a C, dar și alți elevi din clasele a X-a și a XII-a”, ne-a declarat Luciana Turean, profesor de limba și literatura română la Liceul „Mihai Viteazul” Ineu.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !