Despre dimensiunile educației religioase la Arad

1Comentariu
Despre dimensiunile educației religioase la Arad
© FOTO: Iza Pall
Conferința intitulată „Dimensiuni ale educației – educația religioasă a tinerilor”, care face parte dintr-un amplu program de manifestări cultural-artistice și spiritual-liturgice ale Filocaliei, eveniment desfășurat în perioada 5 – 12 martie, s-a bucurat de prezența părintelui Nikolai Vadimovich Sakharov, marți, 8 martie, la UVVG Arad. Sala a fost plină semn că interesul a fost mare.

Părintele Nikolai este doctor al Universității din Oxford și ucenicul, dar și nepotul fericitului Părinte Sofronie Shakharov. La conferința susținută la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, în parteneriat cu Arhiepsicopia Aradului, au participat deopotrivă profesori, elevi, studenți dar şi simpli credincioşi.

Părintele Nikolai este autorul lucrării „Iubesc, deci exist”, o expunere a teologiei Părintelui Sofronie, ucenic al Sf. Siluan Athonitul, păstrător al moștenirii lui duhovnicești și una din cele mai deosebite chipuri spirituale ale Ortodoxiei secolului trecut. „Am fost invitat de părintele arhimandrit Teofan pentru a prezenta gândurile părintelui Sofronie Saharov și pentru a împărtăși cu voi ceea ce am strâns din învățăturile părintelui Sofronie și a discipolilor săi. În program avem mai multe vizite și vom încerca să lămurim cât mai multe probleme ridicate, pentru a acoperi atât chestiunile pastorale, cât și cele teologice”, a declarat părintele Nikolai.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor