Despre poezia de sub piele

De Adriana Barbu
1Comentariu
Despre poezia de sub piele
Alexandra Gîdinceanu şi-a descoperit pasiunea aproape din întâmplare, dar acum transformă bucățile de piele în opere de artă.

Oricare poșetă are o poezie, o poezie a formelor și a culorilor, o poezie adevărată care trebuie să ţi se potrivească ca o mănușă. Una de piele lucrată manual, la fel ca și creațiile artistului Alexandra Gîdinceanu. Poate deja ați admirat pe pagina ei mereu surprinzătoarele poșete postate alături de câteva versuri ale marilor poeți. De ce e nevoie de poezie? „Pentru că fiecare poșetă are propria ei personalitate. E unică și, îmi place să cred, spune ceva despre cea sau cel care o poartă. E mai mult decât un simplu accesoriu, e o mică bucățică din sufletul fiecăruia. Și când ajungem la suflet, ajungem la poezie”, povestește Alexandra.

De ce scriem despre Alexandra? Pentru că e unul din acei arădeni pentru care noul „job” a devenit pasiune, care promite mult şi despre care suntem convinşi că o să mai tot scriem. Unul dintre artiştii care face totul cu sufletul. Şi pe care nu o mai poţi scoate la o plimbare, o cafea, o poveste, pentru că nu mai vrea să se desprindă de atelierul ei şi de creațiile care iau naştere din mâinile sale. Unul dintre cei care a demonstrat că merită sacrificat mai totul pentru pasiune.

„Nu vreau să fiu altundeva decât aici, cu poşetele mele. Nu vreau să-mi mai răpească nimeni din timp”, am auzit-o la un moment dat spunând. Aşa că am părăsit atelierul (şi el o poezie) convinşi că nu mai e loc de noi când e vorba de o pasiune atât de mare.

De dragul originalității

Dar cum a început totul? De la un foc interior şi de la dorinţa de a nu mai face lucruri care nu îi plac, de a nu mai munci în domenii care, din punctul său de vedere, lasă multe de dorit, de a nu mai face compromisuri. De a risca pentru ce îi place. Până la pasul final, artistul şi-a descoperit, n-am putea spune treptat, căci nimic nu e treptat sau lent la Alexandra Gîdinceanu, pasiunea de a lucra bucățile de piele. Poate dintr-o întâmplare sau mai degrabă dintr-un joc al destinului. Pentru că totul a început ca un joc născut din dorința de a ieși din tipare, de a personaliza lucrurile din jur. Pentru Alexandra, a personaliza nu avea, însă, nimic de a face cu ați pune numele pe tot ce te înconjoară, ci mai degrabă cu dorința de a transforma după gustul și plăcerea sa realitatea de lângă. „De ce să trebuiască mereu să fim doar la modă cu ceea ce se dictează pe piață și să ne chinuim să obținem ceea ce se poartă, ceea ce mai au încă sute sau mii de alte femei? De ce să nu ne alegem hainele și accesoriile care ne reprezintă cel mai bine? Să le creăm după gustul și asemănarea noastră. Fiecare dintre noi suntem irepetabile și diferite şi atunci de ce obiectele pe care le purtăm să fie dintr-o lungă serie de copii ale unor modele create pentru alte mii de femei?”, se întreba, pe la început de creaţie, artistul.

Şi a pornit la drum…

A început să creeze în piele modele unicat de poșete, de portofele, de brăţări, încercând să surprindă mai multe stări, emoții, tipologii feminine și masculine. Fiecare e altfel, fiecare spune altceva la fel ca oamenii, ca cei care le poartă. Poșetele Alexandrei nu sunt simple accesorii, sunt povești despre noi înșine, sunt opere de artă care odată alese devin o prelungire a emoțiilor și a stărilor noastre.

Dacă aţi vedea-o cum lucrează, aţi înţelege ce înseamnă munca făcută cu pasiune. Cu foarte multă pasiune. Nu o să vedeţi însă asta, pentru că nu are timp de…showuri. Puteţi însă admira uluitoarele poşete pe http://www.ag-design.ro/ sau pe pagina sa de facebook. Şi puteţi visa.

Londra tratată cu o gamă aparte

Acum pentru a ajunge să ai o poşetă a Alexandrei Gîdinceanu, aşa cum ţi-ai visat-o tu, trebuie să mai aştepţi. Lucrează deja la comenzile luate şi se pregăteşte de Londra, acolo unde a fost invitată la un eveniment fashion, despre care vă vom vorbi însă la momentul potrivit. Vă spunem doar atât: că le pregăteşte londonezilor o serie de poşete de furat inima. Unele care să depăşească deja gamele create: versatil, steampunk, clasic, epic, tradiţional, adică game pe care le-ai vrea pe toate acasă, în dulapul tău. Pentru că toate sunt unice şi…de nerefuzat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor