Deszăpezire prin închiriere

2Comentarii
Deszăpezire prin închiriere
ARAD. Mii de tone de material antiderapant sunt deja în depozit iar zeci de utilaje au fost închiriate pentru deszăpezire.

Pregătiţi cu cantităţi impresionante de material antiderapant şi cu zeci de utilaje. Ce-i drept, nu s-a ajuns încă la stocurile estimate ca necesare de conducerea Secţiei Drumuri Naţionale Arad, dar pregătirile sunt începute demult. Potrivit unui raport, pentru drumurile naţionale care străbat judeţul Arad s-au închiriat deja peste 70 de utilaje, iar în depozite se găsesc deja mii de tone de sare şi nisip. Secţia Drumuri Naţionale Arad răspunde de deszăpezirea, în judeţ, a 375 km de drumuri naţionale şi a celor trei puncte de frontieră, iar 21 km pe DN 69 (Vinga – Arad) sunt predaţi şi administraţi de S.D.N. Timişoara prin District Orţişoara.

Cu chirie

„Pentru intervenţii toate utilajele şi echipamentele sunt închiriate, S.D.N. Arad neavând utilaje proprii. Utilajele închiriate în regim de permanenţă sau la cerere sunt suficiente la fiecare bază sau punct de sprijin pentru a interveni la combaterea efectelor iernii (polei, zăpadă)”, se precizează negru pe alb în raport.

În total sunt închiriate, pentru drumurile naţionale din judeţ, 76 de autoutilaje, acestora adăugându-se o macara şi un autoremorcher pentru eventuala degajare a drumurilor de vehicule implicate în accidente. Utilajele se introduc în 1 noiembrie în Baza Vârfurile – baza de munte şi în data de 15 noiembrie în celelalte baze şi puncte de sprijin din judeţ.

Mii de tone

„Cantitatea de 9.400 m3 nisip (material antiderapant) aprobată prin planul operativ de acţiune în iarna 2010 – 2011 este în curs de aprovizionare, iar stocul de nisip la această dată este de 1.200 m3.

Cantitatea de 7.500 tone sare (material antiaglomerant), aprobată prin acelaşi planul operativ, este in curs de aprovizionare iar stocul de sare la această dată este de 1.037 tone.

Materialul antiaglomerant (sarea) este contractat de CNADNR Bucureşti”, se subliniază în documentaţia prezentată.

S.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor