Dezamăgire în rândul SCU, după întâlnirea cu Falcă și Bîlcea

De Leo Sfara
14Comentarii
Dezamăgire în rândul SCU, după întâlnirea cu Falcă și Bîlcea
În plin scandal privind lucrările la stadionul „Francisc Neuman”, reprezentanții „Suporter Club UTA” au stabilit o întâlnire cu reprezentanții Primăriei. Asta, pentru a înțelege mai bine și mai transparent ce se întâmplă cu stadionul „Francisc Neuman”.

Din păcate, fanii s-au declarat dezamăgiți, deoarece întâlnirea nu a mai avut loc, în fața lor apărând fostul primar, Gheorghe Falcă și vicepreședintele CJA, Sergiu Bîlcea.

Iată, în continuare, ce spun, printr-un comunicat, cei de la SCU:

„Dragi utiști
Suntem convinși că fiecare dintre voi aștepatați concluziile întâlnirii cu reprezentanții administrației locale pe tema stadionului Francisc Neuman și eventualele vești bune legate de situația casei noastre. Din păcate (și nu putem spune ”spre surprinderea noastră”) nu vă putem oferi niciuna dintre informațiile așteptate. Întâlnirea dorită de noi nu a avut loc iar despre stadion informațiile sunt la fel de confuze și lipsite de credibilitate ca și până acum. Este regretabilă atitudinea reprezentanților primăriei Arad care în loc să se prezinte transparent, cu toate actele la vedere, așa cum ar fi firesc să o facă o administrație publică ce se pretinde europeană, au ales să se ascundă în spatele fostului primar Gheorghe Falcă și a aspirantului la această funcție din vara viitoare, Sergiu Bîlcea, singurele persoane prezente la întâlnire și care la rândul lor au venit la această discuție fără niciun fel de suport din punct de vedere al actelor, ceea ce face ca informațiile oferite să nu aibă nicio credibilitate din punctul nostru de vedere.

Reamintim că discuţiile mai recente despre situaţia stadionului au pornit de la afirmaţia publică a unui reprezentant al constructorului Tehnodomus că din punctul lor de vedere, lucrările la stadion sunt aproape gata, conform contractului semnat cu Primăria, în ciuda evidenţiei că va mai trece apă destulă pe Mureş până când „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc se va întoarce acasă. Singura informație concretă pe care vi-o putem oferi este aceea că, așa cum ne temeam, finalizarea stadionului nu va avea un termen foarte apropiat. Pentru terminarea arenei Francisc Neuman este nevoie de o nouă licitație care ar urma să fie demarată săptămâna viitoare. În condițiile în care nu știm când va fi încheiat acest proces, dacă și ce fel de contestații vor exista și cât va dura proiectarea și execuția lucrărilor, termnenul de finaliare al stadionului este imposibil de prevăzut. Ce este sigur este că ne așteaptă în continuare un exil de durată pe stadionul Motorul în condițiile în care nu există nicio șansă ca lucrările să fie finalizate în acest an calendaristic și posibil nici măcar în acest an competițional.

Din punctul nostru de vedere faptul că reprezentanții oficiali ai primăriei Arad refuză pe toate căile posibile să ofere publicului cu maximă transparență vizibilitate la toate actele legate de construcția stadionului Francisc Neuman, reprezintă un abuz care nu poate fi tolerat. Probabil capii administrației locale au considerat că actele pot fi înlocuite de politicieni obișnuiți să adoarmă ”din vorbe” vigilența contribuabililor. Doar că, fiind vorba de suporteri ai unei echipe cu tradiție în fotbal, e cam greu să fim trimiși după fentă. Politicienii pot justifica orice prin vorbe. Faptele spun însă că modernizarea stadionului UTA s-a făcut într-un ritm de melc, au apărut modificări ale proiectului astfel încât nimeni nu ştie cum va arăta exact sau câte locuri vom avea. S-a lucrat foarte lent (la o casă obişnuită lucrează mai mulţi muncitori), s-a pierdut timpul cu dispute politice şi evident, cei responsabili, de la om politic la funcţionar public au dat dovadă de incompetență și lipsă de respnsababilitate pe tot parcursul derulării acestui proiect. Considerăm că după prezentarea felului în care reprezentanții administrației locale au ales să (nu) se prezinte în fața noastră, fiecare cetățean poate trage singur concluziile și eventual penaliza prin armele specifice acest comportament. Din puncul nostru de vedere vom continua să reprezentăm strict interesele concrete și fundamentale ale UTA-ei, rămânând imuni la orice încercări de cosmetizare a incompetenței și disprețului sub masca unor îndemnuri la o unitate fără fond. Noi nu putem fi atrași într-o campanie de ”unitate în jurul UTA-ei” pentru că noi deja suntem acolo și am fost mereu. La începutul unui nou sezon disputat doar pe stadionul „Motorul”, apreciem schimbările survenite în club pe partea sportivă şi suntem încrezători că atitudinea va fi una pozitivă, de aici urmând să vină şi rezultatele așteptate. Nu vom închide însă ochii la situația stadionului având în sprijinul acestei atitudini argumente pe care le-am făcut publice de nenumărate ori în ultimii 6 ani.
Pentru noi doar UTA contează!”14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor