Dezbatere organizată de Ministerul Mediului la Arad

De Diana Dutu
1Comentariu
Dezbatere organizată de Ministerul Mediului la Arad
Va avea loc marţi, 20 septembrie. Se va discuta despre „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”.

Analiza cadrului normativ referitor la reducerea poluării cu nitrați, măsurile pentru prevenirea poluării și sursele de finanțare pentru investițiile care susțin aceste demersuri. Toate acestea se află pe agenda dezbaterii publice organizate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, marți, 20 septembrie 2016, la Arad. Dezbaterea face parte din campania 2016 a Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” și se va desfășura la Sala de conferințe a Universității „Aurel Vlaicu”, B-dul Revoluției nr.77, între orele 10-17.

Participanţi

Potrivit organizatorilor, evenimentul se adresează autorităților publice locale, autorităților cu responsabilităţi în domeniu, precum și specialiștilor, mediului academic și societății civile din județul Arad. La dezbatere vor participa și vor avea intervenții reprezentanți ai autorităților centrale, experți din domeniul protecţiei mediului, membri ai comunității academice, reprezentanți ai diferitelor instituții implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi.

Dezbaterea dorește să realizeze un dialog deschis între autorităţile locale judeţene, beneficiari şi finanţatori, în vederea creşterii accesului beneficiarilor din județul Arad la sursele publice de finanţare a investițiilor din cadrul Directivei Nitraţi.

Trei investiţii în Arad

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” a finanțat în județul Arad trei investiții finalizate în 2015, care, în prezent, sunt operaţionale. E vorba de platformele comunale de depozitare pentru gunoi de grajd de la Macea, Pecica, și Bocsig, împreună cu echipamentul necesar (încărcătoare frontale, tractoare cu remorcă, cisterne vidanjă, mașini de împrăștiat gunoi) și europubele, cu valori cuprinse între 1 și 1,4 milioane de lei fiecare. De asemenea, au fost plantate perdele de protecție în localitățile Bocsig și Pecica (în total, 1.000 de bucăți puieți de salcâm).

Fonduri pentru viitor

Pentru perioada 2016-2022, Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” dispune de o sumă totală de 48 de milioane de euro pentru investiții la nivelul comunităților locale atât pentru reducerea poluării cu nutrienți, cât și pentru măsuri de consolidare a capacității instituțiilor cu rol în monitorizarea și raportarea calității apelor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor