Dezbinaţi

Nu se poate spune că în România de azi, solidaritatea de breaslă nu funcţionează. Exemple avem cu duiumul, de la dascăli, la taximetrişti, ori de la funcţionari publici, la ceferişti.

Aproape toţi fac front comun pentru a-şi apăra interesele şi, mai ales, breasla. Nu acelaşi lucru îl remarcăm când vine vorba de mass-media locală.

În goana lor după exclusivitate, gazetarii arădeni „calcă peste cadavre” şi rânjesc satisfăcuţi atunci când un confrate de-a lor este târât pe holurile Judecătoriei. Fără să ţină cont de proverbul cu roata care se-nvârte, îşi trăiesc clipa, pentru un plus de audienţă.

În minte îmi vine exemplul lui Tifi Grădinaru, cel care, pentru curajul de a-şi exprima o opinie personală legată de evoluţia lui Daniel Chiriţă în tricoul UTA-ei, a fost purtat prin sălile de judecată, fără ca vreun coleg din mass-media arădeană să-i fie alături.

Deşi, atunci ar fi fost normal să se facă simţită solidaritatea de breaslă, iar procesomanul să fie pus „la zid”. Nu a fost aşa şi nici nu va fi prea curând, câtă vreme vom rămâne dezbinaţi pentru … o ştire în plus.

Daniel Scridon

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase