Dicţionar al scriitorilor români contemporani

Directorul Editurii Porţile Orientului din Iaşi, prof. Craciun Boris – membru al USR filiala Iasi – transmite un anunţ important pentru scriitori:

„Dupa Istoria ilustrata a literaturii romane si 1500 de scriitori clasici si contemporani (2010), Editura Portile Orientului Iasi pregateste un nou volum, programat sa apara în prima parte a anului 2011: Dictionarul cuprinzator al scriitorilor romani contemporani, in care cuprindem peste 2000 scriitori actuali, în viata, cu spijinul filialelor USR si alte uniuni de creatie. De aceea, va rugam insistent sa ne transmiteti cat mai repede un curriculum vitae detaliat, cu numeroase amanunte biografice, referinte critice, fotografii personale si de grup, chiar si carti reprezentative, pentru a va realiza un portret dens si exact, cu multe informatii, in noul nostru dictionar de actualitate literara. Deoarece nu am primit inca fisa dv. de autor, rugam sa o trimiteti urgent, dorind sa cuprindem si numele dv. in acets Dictionar. Datele dv. personale trebuie sa cuprinda:

1) Numele si prenumele, pseudonimul.

2) Data si locul nasterii, parintii, stramosi importanti, daca in familie mai sunt scriitori (sot, sotie, copii s.a.).

3) Studii. Anul absolvirii.

4) Cand ati inceput sa scrieti.

5) Debut editorial.

6) Reviste, ziare, edituri, posturi RadioTV, unde ati publicat/colaborat.

7) Locuri de munca. Unde lucrati acum sau daca sunteti pensionar.

8) Domiciliul actual, telefon fix, telefon mobil, adresa de e-mail.

9) Opere publicate. Titlul complet, iar in paranteza anul aparitiei si precizarea adecvata: poezie (versuri), proza scurta, roman, eseu, teatru, critica sau istorie literara, editie de autor, traducere din… (in general, nu ne intereseaza editura care va publica, nici premiile obtinute, care maresc inutil spatiul tipografic). În cazul romanelor si pieselor de teatru, puteti povesti pe scurt tema si subiectul.

10) Rugam sa realizati personal o succinta autocaracterizare a creatiilor dv. literare (personalitatea scrisului dv.), care va fi folosita in volum, deoarece nimeni nu cunoaste mai bine ca autorul specificul exact al lucrarilor proprii.

11) Referinte critice (citate, max. 2 pag. A4).

12) Pasiuni in timpul liber si alte detalii deosebite din viata dv., care ar da culoare prezentarii autorului.

13) Daca sunteti membru US si din ce filiala faceti parte.

14) Fotografie clara, de foarte buna calitate a scriitorului, precum si fotografii realizate la diverse evenimente literare la care ati participat, impreuna cu alti colegi de breasla.

15) Numarul de exemplare pe care le veti comanda din acest titlu (pentru determinarea aproximativa a tirajului).

Documentatia poate fi expediata prin scrisori pe adresa:

EDITURA PORTILE ORIENTULUI, O.P. Iasi 12, C.P. 2702

sau pe e-mail:

portile_orientului@yahoo.com, librarie@carte-scolara.ro

Relatii suplimentare: tel./fax: 0232/239393

tel. mobile: 0745/529135; 0744/237156

Pretul estimat al dictionarului va fi de circa 100 lei. Puteti obtine un exemplar gratuit la achizitionarea a trei exemplare (veti primi 4 exemplare achitand 300 lei).

Deoarece inca nu ne-ati trimis documentatia asteptam in scurt timp sa ne-o expediati. Rugam sa transmiteti urgent acest anunt scriitorilor pe care-i cunoasteti. Daca nu ne trimiteti in timp util fisa de autor riscati sa nu figurati in aceasta carte, care acum este in faza finala de redactare si nu dispunem de informatii despre dv.”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !