Dietmar Buchholzer, ultimul interviu

Reactualizat la:
14Comentarii
Dietmar Buchholzer, ultimul interviu
Ultimul interviu dat de neamţul decedat în accidentul de vânătoare de la Zăbrani a fost pentru Jurnal Arădean. Nu cu mult timp în urmă, colaboratorul nostru de la Lipova, Dorin Ocneriu, a stat de vorbă cu Dietmar Buchholzer, cetăţeanul german decedat în urma tragicului accident de vânătoare din noaptea Paştelui catolic. Cu ocazia unui eveniment caritabil, regretatul dispărut prematur a binevoit să răspundă la câteva întrebări iar astăzi, cu regretele de rigoare, publicăm scurta discuţie purtată atunci.

-Cine sunteţi dvs., d-le Dietmar Buchholzer?

DIETMAR BUCHHOLZER -Sunt sas născut în Dealu-Frumos, judeţul Sibiu, emigrat de multă vreme în Germania. Acolo m-am căsătorit şi am doi copii mari, un băiat şi o fată. Viaţa însă ne oferă şi unele situaţii neplăcute. M-am despărţit de soţie, dar în curând îmi voi întemeia o nouă familie aici, la Zăbrani.

-Când aţi revenit în România?

DIETMAR BUCHHOLZER -După 1990 am început să activez în diferite organizaţii caritabile care ajutau România. Ca reprezentant în România al Fundaţiei „Humanitas” din Zürich, Elveţia, vin în sprijinul copiilor defavorizaţi, punând bazele unor stabilimente în care aceştia să-şi găsească o casă adevărată, în care să fie crescuţi cu dragoste şi responsabilitate. După mai multe iniţiative de acest fel în judeţele Cluj, Sibiu şi Timiş, am ajuns la Arad, apoi la Sântana şi în cele din urmă la Zăbrani, unde avem trei centre de creştere şi educare a copiilor şi unde, în luna mai 2014, am inaugurat sediul central din România al Fundaţiei „Humanitas”.

-Cine v-a sprijinit în demersurile dvs. caritabile?

DIETMAR BUCHHOLZER -Am colaborat şi colaborez în continuare cu diverse entităţi apolitice, religioase, umanitare sau cu simple persoane particulare care vor să facă bine. Cel mai important sprijin îl am de la Fundaţia „Humanitas” şi de la Biserica Nouapostolică, districtul Elveţia. Am primit un sprijin total şi dezinteresat de la d-na Edith Kirchmann, preşedinta Fundaţiei „Ajutaţi Copiii” din Lipova. De asemenea, am o colaborare foarte bună cu Primăria şi CL Zăbrani, cărora le-am facilitat apropierea de diverse comunităţi din Germania.

-Ce gânduri aveţi pentru anul 2015?

DIETMAR BUCHHOLZER -Pe plan personal, v-am spus, vreau să-mi întemeiez o nouă familie cu femeia care-mi este alături de mai mult timp. Pe plan umanitar, am demarat o colaborare cu primăria comunei Merghindeal din judeţul Sibiu, comună din care face parte şi satul meu natal-Dealu Frumos (centrul geografic al României) pentru ajutorarea copiilor defavorizaţi de acolo. Apoi, vreau să contribui la apropierea cât mai multor localităţi din România de cele din Germania şi din Elveţia. Şi, nu în ultimul rând, doresc îmbunătăţirea şi extinderea ajutorului pentru copiii defavorizaţi, din Zăbrani şi din tot mai multe localităţi din România.

-Vă mulţumesc şi vă doresc mult succes în demersurile dvs.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor