Dilema caselor de marcat

5Comentarii
Dilema caselor de marcat
ARAD – O nouă ordonanţă îi obligă mai pe toţi agenţii comerciali să aibă o casă de marcat.

Miercuri a avut loc o întâlnire la sediul Filialei Arad a Consiliului Naţional al Inteprinderilor Private Mici şi Mijlocii, între întreprinzătorii arădeni şi reprezentaţii Finanţelor Publice şi a Gărzii Financiare. Dezbaterea a avut ca subiect Ordonanţa 47/2007 din Monitorul Oficial 631/31.08.2007, care prevede ca „Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale”.

Mircea Purcaru, preşedintele CNIPMMR Arad a sublinait că „ordonanaţa nu face distincţie între firmele care prestează sau livrează bunuri/servicii/lucrări către alţi agenţi economici sau instituţii şi, ocazional, clienţi persoane fizice şi operatori care au clienţi în mod constant pentrsoare fizice”.

Exprimare confuză

Problema cea mai mare pe care au seiszat-o atât întreprinzătorii cât şi reprezentanţii organelor fiscale de control, este utilizarea termenului de „întâmplător” privind comerţul către persoane fizice. În cazul în care o socitate prestează „întâmplător” servicii/bunuri către persoane fizice este exceptată de la achiziţionarea unei case de marcat. Însă ordonanţa nu prevede un procent sau un cuantum pentru termenul de „întâmplător” fiind lăsat la libera interpretare.

La finele discuţiilor atât întreprinzătorii cât şi reprezentanţii organelor de control au fost de acord să redacteze o posibilă modificare a ordonanţei pe care să o înmâneze paralamentarilor arădeni.

A.P.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor