Din Alfa, porcii au „migrat” spre Micălaca!

De Eugen Rogojan
13Comentarii
Din Alfa, porcii au „migrat” spre Micălaca!

Cartierul Micălaca nu se lasă mai prejos cartierului Alfa. După ce acum patru zile, porcii „patrulau” prin Alfa, astăzi unul a fost zărit pe străzile din Micălaca.

Din ce în ce mai multe animale pleacă „de pe lângă casa omului” la plimbare printre blocurile orașului. După ce în nenumărate rânduri au fost zăriți pribegind nestingheriți printre blocurile din cartierul Alfa, astăzi, aceștia au dat târcoale cartierului Micălaca. Un astfel de exemplar a fost fotografiat de către o arădeancă, pe strada Batiștei, din apropierea Parcului 23 August.

Nu e primul…

Deși până acum nu a mai fost semnalată prezența vreunui animal de acest gen în cartierul Micălaca, aceștia au fost observați în alte zone din municipiu. Cartierul Alfa este deja „celebru” pentru faptul că a devenit un spațiu de plimbare pentru porci, cai și alte animale, sosite – în mare parte – de pe vestita stradă Mărului. Din nefericire, cazurile nu sunt unele izolate.

Trebuie doar să ne aducem aminte că, în urmă cu mai bine de un an, câteva bovine au fost fotografiate pe malul râului Mureș, în zona Podului Traian, adică la o aruncătură de băț de centrul urbei. Revenind mai aproape în timp de zilele noastre și în spațiu de centrul orașului, ne amintim faptul că la finalul lunii aprilie, un arădean a fotografiat doi cai păscând liniștiți în fața Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

Dar nu-i nevoie să ne întoarcem nici măcar cu o lună înapoi în timp, deoarece acum nici mai mult, nici mai puțin de patru zile, pe www.aradon.ro a fost semnalat faptul că un porc „patrula” printre blocurile din Alfa, aflate în vecinătatea străzii Mărului. De asemenea, periodic sunt observați cai plimbându-se și pe pistele de biciclete de pe malul Mureșului, aceștia sosind tot din „tabăra” de pe strada Mărului.

Ce riscă proprietarii?

Arădenii care dețin astfel de animale, fie că este vorba despre porci, vaci sau cai, ar trebui să fie ceva mai atenți ca acestea să nu le iasă din curți pentru că riscă să fie amendaţi. De cealaltă parte, arădenii care văd astfel de animale plimbându-se prin oraș ar trebui să anunțe Poliția Locală (0257-939).

Întrebați cum se procedează în astfel de cazuri și ce riscă proprietarii animalelor, cei de la Poliția Locală ne-au spus că, pentru a interveni, este nevoie ca aceștia să fie contactați prin dispecerat. Ulterior, un echipaj responsabil de ordinea publică se deplasează în locul cu pricina, iar, în cazul în care animalului i se găsește stăpânul, acesta din urmă este amendat.

Amenda, însă, nu poate depăși 500 de lei. De obicei, aceasta se situează undeva la o sută sau două sute de lei, în cazul în care este plătită în 48 de ore. În cele aproape cinci luni de la începutul anului, cei de la Poliția Locală au dat 16 amenzi pentru animale lăsate nesupravegheate pe domeniul public. În marea majoritate a acestora este vorba despre porci sau cai găsiți în cartierul Alfa.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor