Din Gyula, studenti la UVVG

De Vasile Filip
Din Gyula, studenti la UVVG
Universitatea de Vest „V. Goldiș” și-a prezentat oferta educațională elevilor de la Liceul „N. Bălcescu” din Gyula.

ARAD. O delegație a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, a efectuat, zilele trecute, o vizită la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula, cu scopul de a prezenta oferta educațională elevilor de clasa a XI-a și a XII-a.
La eveniment au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, Florin Vasiloni, consulul general al României în Ungaria, Maria Gurzău Czegledi, directorul Școlii Generale și al Liceului „Nicolae Bălcescu din Gyula, prof. univ. dr. Teodor Pătrăuță, decanul Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Educație Fizică și Sport, cadre didactice, elevi și părinți.
Maria Gurzău Czegledi, directorul Școli Generale și a Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula, a subliniat parteneriatul fructuos dintre UVVG și Liceul românesc din Gyula: „Este o mare mândrie pentru școala noastră, deoarece ne-a onorat cu prezența dl. prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, alături de o delegație formată din profesori universitari de mare prestigiu. Aceștia și-au dat întâlnire cu absolvenții noștri și cu elevii din clasele a XI-a și a XII-a și au prezentat posibilitățile de înscriere la această universitate. Eu cred că este o mare oportunitate pentru tinerii noștri să își continue studiile la Arad în cadrul acestei universități prestigioase, recunoscută și pe plan european. Școala noastră are o legătură încă din anii ’90 cu această universitate, dar eu cred că parteneriatul nostru se îmbogățește zi de zi”.
Florin Vasiloni, consulul general al României în Gyula, Ungaria, a precizat: „Universitatea de Vest «Vasile Goldiș» din Arad și-a prezentat oferta educaţională în fața elevilor de la Liceul «Nicolae Bălcescu». M-am bucurat să aud că universitatea are disponibilitatea de a oferi burse și locuri pentru tinerii etnici românia din cadrul comunității românești din Ungaria. Am aflat din cele relatate de către reprezentanții universității că aproximativ 30 de studenți din Ungaria studiază la această universitate. Considerăm că și pe viitor această colaborare dintre Universitatea de Vest «Vasile Goldiș» și comunitatea etnică românească din Ungaria va fi de bun augur”.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Echipa noastră de la Universitatea de Vest «Vasile Goldiș» s-a deplasat, zilele acestea, la Liceul român „Nicolae Bălcescu” din Gyula, un liceu modern, care oferă condiții de studiu excelente pentru elevi, un liceu în care se vorbește limba română. În acest context, echipa de orientare vocațională și profesională a Universității noastre s-a întâlnit cu absolvenții claselor a XII-a și elevi din clasele a XI-a. Am prezentat elevilor facultățile noastre, am discutat despre profesia viitoare pe care doresc să o aleagă, am avut un schimb util de informații și păreri privind învățământul în cadrul Universităţii noastre, facilitățile pe care le acordăm la taxele de școlarizare și posibilitățile de a obține burse, precum și alte aspecte legate de transportul elevilor, de posibilitățile de integrare în comunitatea românească din Arad. Întâlnirea a fost deosebit de utilă, iar elevii s-au arătat interesați. La ora actuală avem mulți studenți în Universitatea noastră, majoritatea la medicină, dar și la celelalte specializări, cum ar fi Psihologia. Noi credem că, din acest lot de absolvenți din anul acesta, vom avea mulți viitori studenți ai Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a cărui renume este cunoscut în acest frumos oraș, Gyula. Vom avea posibilitatea de a reveni la acest liceu pentru a aborda și alte probleme”.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !