Din martie, în noul spital TBC

De Diana Dutu
9Comentarii
Din martie, în noul spital TBC
© Spitalul din Grădişte va fi, în curând, populat FOTO: JA
Acum sunt puse la punct ultimele detalii care să asigure funcţionalitatea spaţiului din Grădişte.

La aproape patru ani de când a început construcţia noului spital TBC din cartierul Grădişte, mutarea în noul spaţiu e tot mai aproape să se realizeze. „Estimăm ca, până la sfârşitul lunii februarie, să aibă toate dotările astfel încât să nu mai spună nimeni că nu se poate muta acolo” – spune ec. Mihai Şeran, şef Serviciu Managementul Spitalelor în cadrul Consiliului Judeţean Arad. Aşadar, de la începutul primăverii, secţiile Pneumologie şi TBC ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă – care, actualmente, funcţionează într-un spaţiu impropriu, pe strada Mihai Eminescu nr.44-46 – îşi vor desfăşura activitatea în noul spital de la marginea oraşului. Într-un spaţiu decent, civilizat, care corespunde normelor europene, inclusiv în ceea ce priveşte suprafaţa verde alocată fiecărui pat de spital. Capacitatea unităţii medicale este de 110 paturi.

Pe ultima sută…

„Imobilul destinat funcţionării secţiei TBC a fost dat în administrarea spitalului în a doua parte a anului 2016, există în acest sens şi o hotărâre a Consiliului Judeţean. Cele două secţii – Pneumologie şi TBC – nu s-au mutat, până acum, cu toată activitatea acolo deoarece mai existau unele dotări care trebuiau efectuate. Consiliul Judeţean a alocat încă de la începutul anului 2016 sume bugetare pentru achiziţia de mobilier medical, nemedical şi tot ce aveau nevoie medicii. Procedurile au început tardiv şi au fost destul de greoaie datorită modificărilor de legislaţie privind achiziţiile publice. Spre sfârşitul anului, abia au fost încheiate contractele şi a fost adus şi primul mobilier, care a fost montat. Acum sunt aduse şi paturi, saltele noi… mai trebuie să vină noptierele. S-au cumpărat şi echipamente, s-a cumpărat şi cameră termostatată. Mai e o problemă care trebuie rezolvată, cu privire la digitizarea aparatului de radiografie care a fost cumpărat tot din fondurile Consiliului Judeţean. Totul e nou şi va fi cel mai modern spital din judeţul Arad” – subliniază Mihai Şeran.

Exclusiv CJ

Investiţia în spitalul TBC din cartierul Grădişte se ridică la aproximativ patru milioane de euro şi a fost realizată exclusiv din fondurile Consiliului Judeţean. „Doar judeţul Arad a participat la realizarea acestei investiţii, nu am avut sprijin de la nicio altă instituţie” – susţine reprezentantul CJ Arad.

Amânarea…

Un rol important în întârzierea mutării secţiilor Pneumologie şi TBC în noul spital din Grădişte l-a avut tentativa de a muta acolo maternitatea Spitalului Judeţean. Iniţiativa le-a aparţinut managerului Mirandolina Prişcă şi conducerii de anul trecut a CJ (asigurată de Adrian Ţolea) care au încercat să schimbe destinaţia iniţială a spaţiului. Din fericire, demersul lor a fost oprit la scurt timp după alegerile locale, de către noul preşedinte al CJ Arad, Iustin Cionca.

Taguri: , , ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor