Din pământ, din iarbă verde

5Comentarii
Din pământ, din iarbă verde
Conform Planului Urbanistic Zonal, în curând, în comuna Livada va răsări un nou cartier.

Primarul de Livada, Militon Şerb, ne-a declarat că, în viitorul apropiat, comuna gospodărită de el va avea un nou centru civic, o zonă industrială întinsă şi, nu în ultimul rând, un nou cartier de locuinţe compus din circa 500 de case.

Mai bine de jumătate, dintre locurile de case, vor fi puse la dispoziţia tinerilor căsătoriţi, în conformitate cu Legea 15.

Tinerii şi specialiştii

Din cele aproape 500 de parcele, 330 vor fi alocate tinerilor căsătoriţi, în baza Legii 15. Terenul se dă cu titlu gratuit, în folosinţa proprietarilor, pentru perioada existenţei construcţiei. Suprafaţa acestor locuri de case este de 300 de metri pătraţi, pentru fiecare familie până în 35 de ani.

O altă categorie de cetăţeni care vor primi locuri de case cu titlu gratuit în proprietate este cea a specialiştilor care activează pe raza comunei Livada şi care, actualmente, fac naveta. Condiţionaţi de mutarea în comună, funcţionarii, dascălii sau medicii vor primi 20 de loturi, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi fiecare.

Licitaţii pentru teren

Însă, după cum ne mai informa primarul de Livada, Militon Şerb, Primăria scoate la licitaţie publică şi 142 de locuri de locuri de case, cu suprafeţe cuprinse între 500 şi 1000 de metri pătraţi. Preţul de pornire al licitaţiei este de 15 euro pentru un metru pătrat.

„Noi, autorităţile locale din comuna Livada, trebuie să asigurăm acestui nou cartier de locuinţe drumurile, curentul electric şi reţeaua de apă potabilă. Gazul se va introduce şi el, dacă vor exista solicitări în cest sens, iar societatea de distribuţie a gazului va considera investiţia oportună,” ne-a explicat Militon Şerb.

Buget întreit

În urma desfăşurării licitaţiei, primarul Militon Şerb speră ca bugetul local al comunei Livada să crească semnificativ în 2008. „Acest fapt este îmbucurător, deoarece vom putea să ducem la bun sfârşit sau să demarăm proiecte importante pentru comuna Livada,” a conchis Militon Şerb.

N.O.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor