Directori loviţi „în plin” de metodologie

De Ardelean Monica
6Comentarii
Directori loviţi „în plin” de metodologie
© Cine va trece pe scaunul de director?
Pentru că sunt căsătoriţi cu inspector şcolari, nu mai pot concura pentru postul de director al vreunei şcoli arădene.

Un articol din metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, mai exact cel cu numărul 27 de la capitolul dispoziţii finale, a anulat din start orice încercare a câtorva directori actuali de şcoli de a participa la concursul din octombrie. Motivul: sunt căsătoriţi cu inspectori şcolari. În articolul respectiv se precizează: „La organizarea și desfășurarea concursului nu pot participa persoanele care concurează sau care au în rândul candidaților soț, soție, rude sau afini până la gradul IV inclusiv”.

Pierd postul

În această situaţie sunt câţiva directori din Arad care nu mai pot intra în concurs. E vorba despre soţia inspectorului şcolar general, Sofia Mladin, care este director al Şcolii Gimnaziale „Ilarion Felea”, despre soţia inspectorului şcolar general adjunct, Lilla Pellegrini, director adjunct la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, Mihaela Borza de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, soţia inspectorului de specialitate pentru învăţământul profesional şi tehnic şi soţul inspectoarei pentru managementul resursei umane, profesorul Mandache Gheorghe, proaspăt numit în funcţie la Liceul cu Program Sportiv.

Aceştia nu mai pot ocupa funcţii de conducere şi nici nu mai pot fi numiţi după organizarea concursului, chiar dacă niciun alt candidat nu s-a prezentat la concurs pentru şcoala respectivă. Pentru că, tot conform aceleaşi metodologii, cei care nu participă la concurs nu mai pot fi numiţi pe funcţie, la fel cum pierd şansa de a fi numiţi cei care participă dar nu au trecut examenul.

Concurs

Dosarele candidaților se vor depune electronic în perioada 13 septembrie – 2 octombrie 2016.

Proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie 2016. Probele de interviu și evaluare a curriculum-ului vitae se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17noiembrie 2016 în locațiile stabilite de inspectoratul școlar.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor