Directorii de şcoli, trimişi în concediu fără plată!

De Monica Ardelean
1Comentariu
Directorii de şcoli, trimişi în concediu fără plată!
© Concediu pentru vot
Dacă vor să candideze pentru o funcţie de consilier local sau primar, directorii de şcoli trebuie să intre în concediu.

Vor să facă şcoală sau politică? Directorii de şcoli, principali sau adjuncţi, trebuie să aleagă, până la data de 30 martie, dacă se ocupă de campanie electorală sau de şcoală. O adresă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, venită ca urmare a unei alte adrese de la minister, îi obligă pe directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar să solicite concediu fără plată pe perioada campaniei electorale dacă intenţionează să candideze la algerile locale din luna iunie pentru funcţia de primar sau consilier local.

„Vineri am primit adresa de la Ministerul Educaţiei şi am transmis-o către unităţile de învăţământ. A fost o măsură luată la nivelul ministerului de resort pe care suntem obligaţi să o respectăm”, a declarat Claudius Mladin, inspector şcolar general la IŞJ Arad.

Decizia a fost deja contestată şi comentată pe motiv că în acest fel sunt descurajate cadrele didactice să facă parte din forurile de decizie la nivel local, acolo unde se decide şi soarta propriilor şcoli. Directorii trebuie să renunţe la banii pe o lună şi la toate drepturile conferite de calitatea de angajat, dacă sunt decişi să facă pasul spre administraţia locală. Conform legii, dreptul la concediu fără plată îl au o dată la 10 ani, doar cei care sunt angajaţi pe perioada nedeterminată (titulari) şi au obţinut definitivatul.

Cererile candidaţilor trebuie aprobate de către Consiliul de Administraţie al şcolii care decide şi cine va fi persoana care îl va înlocui pe directorul prins în campania electorală şi apoi predate Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Fără campanii în şcoli

Şi tot în spiritual depolitizării şcolilor, conducerile unităţilor de învăţământ au fost informate despre interzicerea oricăror activităţi de natură politică, a oricăror campanii electorale în incinta unităţilor de învăţământ.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor