Directorii rămân pe funcţii

1Comentariu
Directorii rămân pe funcţii
ARAD. Noua Lege a funcţionarului public oferă o oarecare marjă de descentralizare a concursurilor, în sensul că „la un anumit nivel, cum ar fi şefii de serviciu, şefii de birou sau secretarii unităţilor administrativ-teritoriale, concursurile se vor desfăşura la nivel local”, după cum spune deputatul Iustin Cionca.

El a explicat şi care este situaţia directorilor de la deconcentrate :„instituţiile decontrate vor fi conduse de funcţionari publici, nu de personal contractual. Există nişte reglementări, cum ar fi vechime de trei ani, iar postul să fie ocupat în urma unui concurs. Până la desfăşurarea concursurilor, actualii conducători ai instituţiilor rămân pe funcţii, cu acordul ANFP”. Ca o noutate a legii apare dreptul ANFP de a suspenda,organiza şi desfăşura concursuri sau examene, dacă se constată că nu au fost îndeplinite condiţiile legale. Atât deputatul, cât şi senatorul Constantin Igaş au recunoscut că „trecerea” legii a fost şi un test în privinţa obţinerii majorităţii necesare în cazul legilor organice, cum a fost aceasta.

JA-S.T.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor