Discriminaţi imediat după vamă

48Comentarii
Discriminaţi imediat după vamă
ARAD – Transportatorii români cer, încă o dată, autorităţilor române să rezolve problemele din Ungaria.

Subiectul tratamentului la care sunt supuşi transportatorii români imediat ce părăsesc graniţele ţării spre Ungaria revine în actualitate. Transportatorii acuză faptul că lucrurile nu s-au îndreptat defel de la ultimele proteste şi ultimele discuţii între oficiali şi că primesc pe mai departe amenzi ilegale (şi imense) în Ungaria.

De această dată a venit rândul Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) să reclamă tratamentul „discriminatoriu” la care sunt supuşi şoferii pe teritoriul Ungariei. Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) şi Asociaţia Patronală Europa 2002 (APTE 2002), au reclamat, şi ele, în vara anului trecut, abuzurile autorităţilor ungare în relaţia cu transportatorii români.

Acum, uniunea acuză faptul că bugetul vecinilor este finanţat pe spatele transportatorilor rutieri din România, prin amenzile fără acoperire legală (amenzi de 2-4 ori mai mari, sau amenzi ilegale pentru motive imaginare, colectate pe loc). UNTRR acuză faptul că sub pretextul unor controale de rutină privind siguranţa traficului rutier, autorităţile ungare sancţionează abuziv, în special, transportatorii români.

Cereri vechi

Ca de obicei în cazul acestor proteste, cei nemulţumiţi cer autorităţilor ungare revizuirea de urgenţă a tratamentului aplicat transportatorilor români iar autorităţilor române o mai mare implicare în soluţionarea acestei probleme. Cereri vechi, de ani de zile, la care încă nimeni nu a dat vreun răspuns.

Singura varianta a transportatorilor amendaţi şi blocaţi de autorităţile maghiare până la plata sancţiunii este contestarea în instanţă a amenzilor respective (în general cuprinse între 800 şi 2.000 euro!).

Trecut cu proteste

Aradul a avut parte de proteste ale transportatorilor de-a lungul anilor. Vizitele de anul trecut în Vama Nădlac ale premierului şi ministrului Transporturilor au reprezentat un motiv numai bun pentru şoferii de TIR-uri, aflaţi la coadă de două zile, să claxoneze a nemulţumire. Alte câteva proteste au avut loc în vămile arădene, în timp ce în aprilie 2008, peste 250 de camioane au blocat centura Arad, de pe DN 7, pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă şoferii în Ungaria.

A.B.48Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor