Discuție de foc pe tema securității la incendiu

De Ioana Costas
Discuție de foc pe tema securității la incendiu
© FOTO: I.C.
Directori de grădiniță din județ, arhitecți, directori de școli, directori de case de copii, la întâlnirea cu ISU Arad, la Expo.

Aproximativ 100 de persoane, directori de grădinițe din județ, directori de școli, arhitecți și administratori de societăți comerciale au luat parte la întâlnire cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad care a avut loc, joi, 19 octombrie, la Expo Arad, pe tema avizării și autorizării privind securitatea la incendiu. Lt. col Cristian Gârbău, inspectorul șef al ISU Arad, lt. col. Ovidiu Purice, adjunct șef Inspecția pentru Prevenire și colonelul Laurențiu Adrian Teodorescu, șeful Inspecției pentru Prevenire au dezbătut cu cei prezenți probleme legate de avizarea și autorizarea securității la incendiu: pentru ce fel de spații se eliberează autorizația, care sunt cei care nu sunt vizați de obținerea acestei autorizații, care sunt amenzile, care sunt condițiile avizării și autorizării. S-a dialog, s-au lămurit amănunte, directorii de grădinițe, școli, case de tip familial au pus întrebări și s-au primit răspunsuri. Este prima întâlnire de acest gen între șefii ISU Arad și cei direct interesați în obținerea avizării și autorizării securității la incendiu.

Ce a urmărit întâlnirea

„Am urmărit mediatizarea aspectelor legislative care privesc avizarea, autorizarea pe linia securității la incendiu către proiectanți, către autoritățile publice, autoritățile publice locale, către administratorii societăților comerciale care au clădiri care sunt supuse procesului de avizare/autorizare, în principal acestea au fost categoriile țintă cărora noi ne-am adresat. Noi ne-am bucurat că am avut un public destul de numeros, oamenii au fost activi, au pus întrebări nu au venit doar să țină locul ocupat. Le-am transmis că îi așteptăm oricând pentru clarificarea tuturor problemelor pe care le au și chiar dorim acest lucru: să clarificăm toate lucrurile la toți utilizatorii clădirilor care necesită avizare și autorizare pe linia securității la incendiu”, a declarat colonelul Laurențiu Adrian Teodorescu, șeful Inspecției pentru Prevenire din cadrul ISU Arad.

Atenția ISU Arad

În ce direcție se îndreaptă atenția celor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad în ceea ce privește autorizarea securității la incendiu pe viitor? „Avem în atenție, în principal, clădirile unităților de învățământ, clădirile aparținând Ministerului Sănătății, cămine de bătrâni, căminele de copii”, a precizat colonelul Teodorescu, șeful Inspecției pentru Prevenire.

img_4285

img_4286

img_4287

img_4288

img_4289

img_4290

img_4292

img_4294

img_4295

img_4296

img_4301

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !