Discuţii cu „sens unic” în Consiliul Local Deva

16Comentarii
Discuţii cu „sens unic” în Consiliul Local Deva
DEVA – Consilierii locali deveni l-au chemat, ieri, la raport pe Cristian Popşor, şeful Poliţiei Rutiere Deva, nemulţumiţi de felul în care se desfăşoară traficul rutier în municipiu.

Aleşii locali acuză ineficienţa poliţiştilor de la Circulaţie în fludizarea traficului. Şeful Poliţiei Rutiere pasează responsabilitatea în ograda municipalităţii, reclamând proasta administrare a reţelei de drumuri.

 Traficul este greoi, trotuarele sunt acoperite de autoturisme parcate la întâmplare, staţiile de autobuz nu sunt amenajate corespunzător, nu există suficiente indicatoare cu „staţionarea interzisă”, s-au dat prea multe autorizaţii pentru taximetrie, piraţii şoselelor îşi fac de cap, nu există limitatoare de viteză la trecerile de pietoni, sunt zone în care se circulă cu viteză excesivă. Acestea sunt câteva din problemele care au făcut obiectul discuţiilor la şedinţa Consiliului Local Deva din această săptămână.

Primarul Mircia Muntean e mulţumit cu parcările pe care le are oraşul. „Consiliul local Deva a făcut acest efort de a construi parcări într-un număr mult mai mare decât în alte municipii din România. Ca număr de locuri de parcare stăm cam de două ori mai bine decât următorii de după noi. Având în vedere faptul că suntem într-un an de criză, a fost normal să stopăm construirea de noi parcări. Nu putem şti dacă traficul va mai creşte, pentru că foarte multă lume renunţă la maşinile cumpărate în leasing. Situaţia economică nu ne mai permite să ne hazardăm în a face mari investiţii. În aceste condiţii, trebuie să găsim împreună o altă modalitate de fluidizare a traficului”, a declarat Mircia Muntean.

 Berării în loc de parcări

Cristian Popşor, şeful Poliţiei Rutiere Deva, e de părere că sunt prea multe berării pe trotuarele din centrul oraşului şi prea puţine locuri de parcare. „Pe bulevardul 1 Decembrie s-au făcut parcări pe un singur sens. Dacă aţi fi făcut parcări şi pe celălalt sens s-ar fi fluidizat trafiul rutier în acea zonă. Dar pe trotuare se amenajază terase în loc de parcări… Referitor la maşinile parcate în locuri în care blochează traficul rutier, vreau să vă spun că atât timp cât dumneavoastră nu puneţi indicatoare cu „staţionarea interzisă” noi nu putem să îi sancţionăm”, spune Cristian Popşor.

Calea Zarandului, distanţa dintre zona Opera şi piaţa agroalimentară sau Bulevardul 22 Decembrie, sunt doar câteva dintre zonele Devei unde pietonii sau şoferii se înarmează cu o doză uriaşă de răbdare sau, dacă nu scrâşneşc din dinţi şi, fiindcă n-au de ales, se adaptează traficului. Toate acestea apar după ce o parte din indicatoare au fost deteriorare, altele sunt netoaletate şi, practic, nu se ştie ce conţin, iar altele nu mai există după ce au fost distruse total în accidente de circulaţie.

 Cine e de vină?

Cristian Popşor susţine că traficul rutier are de suferit şi din cauza taximetriştilor. Poliţistul e de părere că în Deva circulă prea multe taxiuri şi că edilii ar trebui să fie mai reţinuţi atunci când eliberează autorizaţii taximetriştilor. Deşi aleşii locali i-au reproşat poliţistului că nu stopează transportul clandestin de persoane, primarul Devei crede că rădăcinile răului trebuiesc căutate în altă parte. „Domnul comandant nu poate răspunde acum de taximetria clandestină. Va răspunde în momentul în care va fi în subordinea dumneavoastră. Vă spun eu cum e cu transportul clandestin: în spatele fiecărui pirat se află un comandant de poliţie, un şef de descentralizată, un procuror… Trebuie să o spunem pe şleau. Este datoria Consiliului Local să stârpească acest fenomen. Nu este atributul Poliţiei Rutiere să urmărească „piraţii”. Să se implice Poliţia Comunitară, împreună cu Garda Financiară, cu Fiscul şi cu Autoritatea Rutieră… Dar în spatele fiecărui pirat este cineva. Şi suferă cei care practică legal taximetria şi transportul public de persoane”, a declarat Mircia Muntean.

 A.S.

 16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor