Discuţii punctuale între părţi implicate

Discuţii punctuale între părţi implicate
ARAD – Sindicaliştii din învăţământ şi ministerul de resort au stat, din nou, la masa negocierilor.

Rundele de negocieri pe care reprezentanţii sindicatelor din învăţământ le-au avut, în ultima perioadă la Ministerul Educaţiei, au adus şi câteva puncte pentru sindicalişti.

E vorba de învăţământul tehnologic unde s-a obţinut acceptul pentru câteva modificări legate de planurile cadru şi a fost

acceptată  propunerea sindicaliştilor ca planul de şcolarizare să fie prezentat pe 5 februarie şi nu 22 ianuarie cum propusese ministerul de resort.

În coadă de peşte

Au rămas nerezolvate cele mai spinoase probleme. Una dintre ele este celebra  O.U.G. 114 din 2009 care anunţă reducerile de posturi din sistemul de învăţământ „Cu această ordonanţă nu suntem de acord, deoarece transpunerea acesteia în practică va conduce la scăderea calităţii procesului instructiv-educativ” precizează Dănuţ Ieneşescu, liderul SDÎArad. La ora actuală, în şcoli, sunt consultaţi membri de sindicat pentru a se afla care este poziţia lor vis a vis de această ordonanţă şi cu care formă de protest ar fi de acord.

De asemenea a rămas neclar modul în care vor fi salarizate cadrele didactice încadrate ca profesor pentru învăţământul preşcolar/primar. Conform noilor reglementări, personalul didactic din această categorie care are mai puţin de 18 ore săptămânal, respectiv 16 ore (pentru cei cu gradul I şi 25 de ani vechime în învăţământ), va fi plătit proporţional cu numărul de ore efectuate, ceea ce ar conduce la diminuarea salariului. Reprezentanţii ministerului au promis că în scurt timp vor clarifica şi această problemă.

JA-M.A.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase