Dispariție învăluită în mister la Șiștarovăț

De M.B.
3Comentarii
Dispariție învăluită în mister la Șiștarovăț
Contabilul Primăriei, care ar fi fugit înainte să ajungă o echipă de control a Curții de Conturi, a fost dat în urmărire internațională.

ŞIŞTAROVĂŢ. De două săptămâni, sătenii din Șiștarovăț își pun nenumărate întrebări cu privire la dispariția contabilului Primăriei, Dănuț Blaguescu, în vârstă de 51 de ani. Apropiații bărbatului încearcă, de asemenea, să găsească răspunsuri, însă nici anchetatorii nu îi pot ajuta în acest moment. Tot ce au putut afla de la polițiști este că dispărutul a fost dat în urmărire internațională, fapt care ne-a fost confirmat de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad, care nu oferă mai multe informații despre mersul anchetei.

Verificări în contabilitate
În timp ce anchetatorii nu pot să divulge informații despre acest caz neobișnuit, primarul comunei, Marinel Jurjescu, ne-a spus că deocamdată nu există semne că angajatul instituției ar fi fost implicat în activități ilegale. Edilul spune că la prima vedere contabilitatea pare să fie în regulă, motiv pentru care așteaptă raportul Curții de Conturi, care a început controlul în 11 septembrie. „Verificările vor dura până în 17 octombrie, iar raportul echipei de control ne va edifica. Vă pot spune însă că de colegul nostru nu mai știm absolut nimic din dimineața zilei de 11 septembrie, când a plecat de la birou. Nu ne putem explica ce s-a întâmplat, nu am avut niciodată probleme cu dumnealui”, a spus primarul.

„Parcă a intrat în pământ”
Vecini și apropiați ai familiei lui Blaguescu ne-au spus că ultima dată bărbatul a fost văzut în Lipova, la câteva ore după ce a plecat de la serviciu.
„În dimineața dispariției a mâncat acasă la mama sa, a mers la serviciu, a descuiat dulapul, a căutat un număr de telefon și a plecat, spunându-le colegilor că merge la toaletă. Și-a lăsat pe birou și telefonul. În aceeași zi a mai fost văzut de două ori, de două persoane diferite, în orașul Lipova, iar de atunci parcă a intrat în pământ. Familia crede că e în viață, dar nu își explică de ce a fugit de acasă. Nu știm ca cineva să-i fi vrut vreodată răul, este un om respectuos, liniștit, care nu a deranjat niciodată pe nimeni. Nu este însurat și nu are copii”, a spus un apropiat al familiei.
„Am vorbit cu primarul și mi-a spus că nu știe de vreo problemă în contabilitate. Ar fi niște acte care nu sunt puse în ordine, dar nimic grav. Ultimul control al Curții de Conturi a avut loc în 2016, iar de atunci nici nu au mai fost proiecte importante în sat, să putem zice că s-au făcut nereguli cu banii”, afirmă un alt localnic.

Tragedie în familie
Părinții contabilului dispărut sunt foarte afectați, pentru că au rămas fără niciun copil. În urmă cu un an, fratele mai mare al lui Dănuț Blaguescu a murit în urma unui infarct, la vârsta de 57 de ani. „A rămas doar Dănuț, iar acum nu se mai știe nimic nici de el. Chiar am vorbit cu părinții zilele trecute, au spus că nu au primit nici măcar un telefon din partea lui Dănuț. Ei îl vor acasă, orice ar fi făcut, vor să îl ajute, dar nu știe nimeni să fi avut cea mai mică problemă”, spune un vecin.
„Părinții au trei nepoți de la fiul care a murit, iar aceștia încearcă să-i încurajeze pe bunici, le spune că se va întoarce acasă în curând, că precis a fugit cu o femeie și e îndrăgostit. Ar fi bine să fie așa, dar părinții nu se pot liniști până nu primesc măcar un telefon de la copilul lor”, afirmă un apropiat al familiei.

Anunț după șapte zile
Dispariția contabilului a fost anunțată de Poliție în 18 septembrie, respectiv după o săptămână, pentru că inițial familia nu a dorit mediatizarea cazului. Polițiștii au publicat o fotografie a bărbatului, cerând sprijin populației pentru găsirea acestuia.
Angajați ai Primăriei afirmaseră că Dănuț Blaguescu a fost văzut în 11 septembrie la începerea programului de lucru, respectiv la ora 8.00, însă la momentul sosirii echipei de control a Curții de Conturi, la ora 8.30, era deja dispărut. „Și-a lăsat pe birou telefonul personal, cheile, iar biroul era descuiat, la fel și dulapurile cu documente”, spunea un angajat.
Primarul comunei precizase că verificarea Curții de Conturi este una periodică și are loc cel târziu o dată la trei ani.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor