Disponibilizaţi, cu miile

9Comentarii
Disponibilizaţi, cu miile
ARAD – Criza economică loveşte tot mai tare, peste o mie de arădeni aflându-se pe lista disponibilizaţilor. Lista locurilor de munca

Sfârşitul de an este departe de a fi unul liniştit, atât pentru angajatori cât şi pentru angajaţi. Criza financiară a început să îşi facă simţită prezenţa în Arad încă din luna noiembrie, când companiile au notificat primele disponibilizări masive. Aproape două mii de arădeni se vor afla până în luna februarie pe lista şomerilor (fiind incluşi şi disponibilizaţii din luna noiembrie 2008).
Începutul de an, însă, va aduce un nou val, şi mai consistent de şomeri. Peste 1054 de persoane vor rămâne fără un loc de muncă în perioada decembrie 2008 – februarie 2009. Cei mai mulţi şomeri vor fi din domeniul construcţiilor – 266, urmaţi fiind de cei din industria alimentară – 204.
Datele furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad confirmă faptul că şi sectorul industriei auto arădene a fost afectat de scăderea comenzilor pe plan european. În aceste condiţii se prefigurează ca în următoarele luni 120 de angajaţi, care prestau servicii în companii de accesorii auto, să îşi caute un nou loc de muncă.
Declinul continuă, fără doar şi poate, şi în domeniul confecţiilor textile. Încă din luna noiembrie angajatorii arădeni din domeniul confecţiilor textile au început să regurcă la reduceri de personal, pentru următoarea perioadă fiind notificate 118 disponibilizări.
Lista disponibilizărilor este completată de: 94 în domeniul lucrări de geniu civil; 82 în industria fabricării de maşini şi utilaje; 52 în domeniul prelucrării lemnului; 44 în domeniul fabricării de pantofi; 40 în domeniul colectării deşeurilor; 14 în domeniul tâmplăriei; 14 în comerţ; 4 în notariat; 2 în industria extractivă.
Măsuri de contracarare
Pe lângă bursele locurilor de muncă pe care le organizează A.J.O.F.M. Arad, pe site-ul instituţiei se poate găsi şi lista completă cu toate locuri de muncă vacante din judeţ – 264.

A.P.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor