Distincţie de onoare pentru Marius Lazurca

De Adriana Barbu
3Comentarii
Distincţie de onoare pentru Marius Lazurca
© Marius Lazurca
În sfârşit un titlu meritat, din zecile acordate cu mâna largă de oficiali. Excelența Sa, dr. Marius Lazurca, a primit vineri dimineaţă Distincţia de Onoare a Judeţului Arad, într-un cadru festiv, prilejuit de aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea Centrului Cultural Judeţean Arad.

Motivul este unul cât de poate de simplu. Marius Lazurca e un nume care a construit prin forţe proprii o imagine excelentă României peste tot pe unde a fost numit ambasador, dar a fost şi întemeietorul şi primul director al centrului Cultural Judeţean Arad.

Distincţia, cea mai importantă acordată de Judeţul Arad, a fost înmânată de Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

„Excelența Sa, dr. Marius Lazurca, a performat și performează în toate posturile diplomatice pe care le-a deținut, la Vatican, Chișinău, iar acum la Budapesta. Este unul dintre diplomații români, exponenţiali ai României, care ne reprezintă, cu cinste, pricepere și cu dragoste de țară, în unele dintre cele mai sensibile posturi diplomatice ale ultimilor 20 de ani. Contribuția Domniei Sale la înfiinţarea şi dezvoltarea activităţii Centrului Cultural Județean Arad este definitorie, iar arădenii îl răsplătesc astăzi acordând această Distincție de Onoare Excelenței Sale”, a declarat Claudia Boghicevici.

Sala mare a Consiliului Județean a fost plină ochi de arădeni – de la oameni de cultură, la directori şi politicieni, veniţi să ia parte la acordarea distincţiei de onoare.

Câţi au mai primit un astfel de titlul de la CJA? Este cea de-a treia Distincție de Onoare pe care o conferă Consiliul Județean Arad, primele două fiind acordate altor arădeni renumiţi: EDWARD NICOLAE LUTTWAK și ȘTEFAN WALTER HELL.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor