DN 79, făcut pe bani de împrumut

7Comentarii
DN 79, făcut pe bani de împrumut
ARAD. Ministrul Transporturilor a anunţat că se vor lua împrumuturi pentru finalizarea modernizării DN 79.

Drumul naţional 79 (Arad-Oradea) va fi modernizat pe bani luaţi cu împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), a anunţat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Aceasta a declarat că pentru modernizarea a aproximativ 660 de kilometri de drum naţional, aici fiind inclus şi DN 79, vor fi luaţi cu împrumut 500 de milioane de euro. DN 79 Arad-Oradea face parte din proiectul de reabilitare VI, alături de DN 79 Oradea-limita de judeţ, DN 19 limita de judeţ Bihor-Satu Mare, DN 1H Zalău-Răstoci, DN 19 Satu-Mare-Baia Mare, DN 1C Dej-Baia Mare, DN 15 cu DN 12 în continuare Reghin-Topliţa-Chinchiş.

Din păcate, lucrarea de modernizare a drumului care leagă Aradul de Oradea se desfăşoară greoi. După ce s-a lucrat mai bine de un an de zile, iar asfaltul turnat a cedat în câteva săptămâni, societatea care se ocupă de această modernizare a reluat lucrul cu o soluţie tehnică diferită faţă de cea iniţială. După cum spun reprezentanţii Drumurilor Naţionale, în prezent se lucrează la podurile şi podeţele de pe şosea.

Directorul secţiei din Arad a Drumurilor Naţionale, Ioan Balint, a declarat că s-ar putea ca modernizarea să continue şi la iarnă, fiind folosită o soluţie care permite asfaltarea şi pe vreme rea. Pe site-ul oficial al CNADNR stă scris faptul că, în prezent, DN 79 Arad-Oradea este modernizat deja în proporţie de 21 la sută, asta chiar dacă reprezentanţii locali ai CNADNR spun că lucrările sunt atât de neînsemnate încât nu poate fi calculat un procent real.

JA-A.G.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor