DN 79A este acoperit cu dejecţii

6Comentarii
DN 79A este acoperit cu dejecţii
Mizeria provine de la ferma Smithfield de la Voievodeni ce se scurge din remorcile neetanşe.

Voievodeni – Din cauza faptului că unul dintre rezervoarele de păstrare a dejecţiilor aparţinând Fermelor Smithfield s-a fisurat, existând riscul ca excrementele să se infiltreze în sol, responsabilii societăţii au decis să le împrăştie pe păşunile din judeţ.

Conform celor declarate de Attila Szekely, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Arad, dejecţiile respective erau încărcate noaptea în tot felul de remorci neetanşizate, astfel încât, întreg drumul spre păşune a fost umplut de materii fecale provenite de la porci.

„În urmă cu trei săptămâni am fost notificaţi că există probleme la rezervorul de la Voievodeni. Pentru a putea fi sudat s-a impus ca dejecţiile să fie scoase de acolo.

Deşi gunoiul nu a stat şase luni în rezervor, aşa cum prevăd normele, s-a ajuns la un acord cu reprezentanţii unor primării, pentru a-l împrăştia pe păşuni. Am fost sesizaţi că este aruncat lângă Voievodeni şi chiar la Gurahonţ.

În loc să-l transporte în maşini special amenajate, s-au folosit tractoare cu remorci neetanşe, astfel încât mizeria s-a scurs pe DN 79A”, povesteşte Szekely.

Apa, în pericol

Şeful Gărzii de Mediu mai susţine că, instituţia pe care o conduce va face verificări, pentru a se vedea unde a fost dus gunoiul, dacă a fost sau nu afectată pânza freatică şi de ce transporturile au fost făcute la adăpostul întunericului.

„Am primit foarte multe reclamaţii, atât de la oameni, cât şi de la Prefectură şi de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, pentru că cei ce au trecut prin zonă nu mai puteau suporta mirosul. Astăzi (n.r.- ieri) o echipă de-a noastră este la faţa locului şi cerceteză cazul. Vom verifica puţurile de probă, pentru a vedea dacă a fost sau nu afectată pânza freatică. Cu siguranţă se vor aplica sancţiuni de natură pecuniară şi îi vom obliga pe cei de la Smithfield să cureţe drumul”, a încheiat şeful Gărzii de Mediu. 

L.Ş.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor