DNA-ul l-a pus pe fugă

12Comentarii
DNA-ul l-a pus pe fugă
ARAD – Patronul unei firme din Arad a prejudiciat bugetul de stat cu aproape 10 de milioane de euro.

Comisarii Gărzii Financiare Arad (GFA) au finalizat, săptămâna aceasta, verificările în cazul unei societăţi comerciale din Arad care a prejudiciat bugetul de stat cu aproape 10 milioane de euro. Conform celor declarate de comisarul Ioan Boldea, şef de divizie în cadrul GFA, SC Prime Groupe a prejudiciat bugetul cu 31,6 milioane de lei în urma unor operaţiuni desfăşurate împreună cu firme fantomă din toată ţara.

„În urma verificărilor efectuate am stabilit că societatea ar fi trebuit să achite un impozit pe profit în valoare de 14,5 milioane de lei, şi TVA-ul în valoare de 17,1 milioane de lei. Asta, în condiţiile în care în perioada 2007-2008 au fost achiziţionate excavatoare în valoare de 106.220.000 de lei, adică echivalentul a aproape 30 de milioane de euro. În aceste condiţii am sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru  constatarea existenţei sau inexistenţei infracţiunii de evaziune fiscală”, ne-a declarat Boldea.

Ramnificaţii în toată ţara

Pentru a finaliza dosarul, comisarii arădeni au avut nevoie de sprijinul colegilor lor din întreaga ţară, în actele Prime Group apărând că ar fi fost efectuate tranzacţii cu firme din Giurgiu, Sibiu, Gorj, Bacău, Vâlcea, Ilfov, Bucureşti, Argeş, Alba, Maramureş, Prahova, Constanţa, Cluj şi Bihor. Din documentele verificate de comisarii GFA rezultă că societatea ar fi avut nu mai puţin de 12 furnizori şi 40 de clienţi. Din toate cele 52 de firme, doar una a putut fi identificată, restul fiind societăţi fantomă, care fie nu funcţionează la sediul social declarat, fie aveau ca reprezentanţi legali cetăţeni străini care nu au putut fi găsiţi.

„După efectuarea verificărilor am reuşit să găsim doar două excavatoare. În rest, nu am putut stabili realitatea tranzacţiilor, şi nici adevăraţii destinatari ai utilajelor. În ceea ce priveşte societatea «parteneră» pe care am reuşit să o identificăm, aceasta este din Giurgiu, dar din actele sale nu rezultă că ar fi avut relaţii comerciale cu societatea arădeană”, a ţinut să precizeze Boldea. Patron fugar
Din informaţiile nostre, patronul Prime Groupe ar fi părăsit ţara în condiţiile în care a aflat că societatea a intrat în atenţia Gărzii Financiare, iar dosarul urmează să fie înaintat la DNA. Astfel, nu a putut fi găsit pentru a da explicaţii comisarilor GFA.

Cât despre societatea aflată în vizorul Gărzii, pe site-ul Registrului Comerţului figurează că pe 2007, când comisarii au atabilit că au început afacerile de zeci de milioane de euro, nu şi-a mai depus bilanţul anual.

L.S.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor