Doar 200 lei returnaţi de spital!

7Comentarii
Doar 200 lei returnaţi de spital!
ARAD – Spitalul Judeţean Arad a returnat banii pentru o singură reţetă cumpărată de pacient.

O hotărâre de Guvern obligă spitalele să returneze banii daţi de pacienţi pe medicamente, atâta timp cât aceştia sunt internaţi. Dacă în mai multe spitale din ţară sumele returnate au fost de zeci de mii de lei, în Arad situaţia este complet diferită. Mirandolina Prişcă, managerul Spitalului Judeţean Arad, spune că unitatea medicală pe care o conduce nu s-a confruntat decât cu un singur asemenea caz.

„O persoană internată avea nevoie urgent de un medicament pe care nu l-am avut pe stoc, aşa că acesta a fost cumpărat de familie. Suma pe care am returnat-o a fost una infimă, de aproximativ 200 de lei”, spune directorul spitalului. Pentru a nu ajunge la astfel de situaţii, conducerea Spitalului Judeţean are o altă politică în ceea ce privesc medicamentele. „Noi încercăm mereu să avem pe stoc toate medicamentele.

Achiziţionăm din timp tratamente în cazul în care stocul este pe sfârşite. În acest fel nu suntem puşi în situaţia de a cere pacienţilor internaţi să îşi cumpere medicamentele”, declară Prişcă. Cu toate că uneori se mai întâmplă ca un anumit tratament să nu fie pe stoc, se face tot posibilul pentru ca spitalul să achiziţioneze medicamentul respectiv, pentru a nu pune pacienţii în situaţia de a scoate bani din buzunar.

„Şeful de secţie cere spitalului medicamentul necesar, iar responsabilii cu achiziţiile încearcă să facă rost în cel mai scurt timp. Câteodată, achiziţiile pot dura şi până la trei zile, aşa că numai în cazul în care este o urgenţă sfătuim pacientul să cumpere medicamentul din alte farmacii”.

Fără medicamente scumpe

Mirandolina Prişcă, directoarea Spitalului Judeţean Arad, spune că unii pacienţi vor să se trateze cu medicamente scumpe, pe care unitatea medicală nu le are pe stoc. În aceste cazuri, banii daţi pe tratament nu sunt returnaţi.

„Noi avem medicamente pentru orice boală, însă unii pacienţi preferă tratamente mult mai scumpe. În acest caz, nu putem returna banii pe reţetele scoase de ei, deoarece au refuzat tratamentul pe care l-am oferit noi”, a declarat Prişcă.

A.B.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor