Doar două proiecte europene pentru municipiu?

De Adriana Barbu
2Comentarii
Doar două proiecte europene pentru municipiu?
© Primăria mai are de dus la final doar doua proiecte europene Foto: JA
Patru proiecte pe fonduri europene avea Primăria Arad în derulare în iunie. Două s-au finalizat la sfârşitul lunii trecute, cele rămase fiind foarte mici.

Nu mai avem multe proiecte europene mari. Cel puţin aceasta este informarea pe care au făcut-o reprezentanţii Primăriei Arad către Dan Cioran, un arădean care a decis să folosească secţiunea „întrebări/răspunsuri” de pe siteul www.primariaarad.ro pentru a afla care sunt proiectele cu fonduri UE pe care municipalitatea le are în derulare în Arad, valoarea lor şi stadiul de implementare al acestora. Întrebarea a fost adresată primarului Gheorghe Falcă pe data de 10 iunie. Răspunsul primit pe 28 iunie de la Biroul Contabilitatea Proiectelor din cadrul Primăriei Municipiului Arad indică din păcate că, în iunie, se derulau doar patru proiecte europene. Acum, însă, în Arad mai sunt doar două proiecte pe bani europeni în derulare şi acelea proiecte mici, celelalte două menţionate mai sus fiind încheiate deja, aşa cum a anunţat primarul Gheorghe Falcă în cadrul celei mai recente conferinţe de presă.

Proiectele

Iată care sunt proiectele menţionate de Biroul Contabilitatea Proiectelor din cadrul Primăriei: reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din Municipiul Arad – cererea nr.2 (8 blocuri) – proiect care a fost finanţat din fonduri externe nerambursabile până la data de 31.12.2015 şi care a fost finalizat acum din fondurile bugetului local al Municipiului Arad (valoare totală a proiectului fiind de 8.556.271,56 lei); reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din Municipiul Arad – cererea nr. 3 (8 blocuri ), proiect care a fost finanţat din fonduri externe nerambursabile până la data de 31.12.2015 şi care a fost finalizat acum din fondurile bugetului local (valoarea totală fiind de 11.590.166,79 lei); My European City (Oraşul meu european), proiect a cărui valoare este de 26.929 de euro: Easy Towns (Oraşe tinere, accesibile şi sustenabile), un proiect de 8.850 euro.

Potrivit informării făcute către arădean pe pagina primăriei, „proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe se vor finaliza la 30.06.2016 (fapt ce a şi avut loc, după cum menţionam mai sus -n.r.), proiectul My European City la 31.10.2016, iar proiectul Easy Towns la 13.09.2017.

Doar 36.000 de euro

Ca atare, din iulie, Primăria Arad a rămas doar cu două proiecte pe fonduri europene în derulare, valoarea lor totală fiind de doar 35.779 euro.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor