Doar două zile în buzunarul scenei Teatrului, cu Christiana

De Adriana Barbu
Doar două zile în buzunarul scenei Teatrului, cu Christiana
Pictorul Lucian Ţidorescu pregăteşte de ceva vreme o altfel de expoziţie decât a văzut Aradul. S-au anunţat două zile cu pictorul şi opera sa, în week-end-ul viitor.

Dacă e prima, atunci să fie una de impact. Nu ştim dacă aşa a gândit pictorul Lucian Ţidorescu când a decis să expună pentru prima dată – într-un cadru organizat, dar nu neapărat convenţional, cu invitaţie de onorare la eveniment – lucrările sale. Dar de ce să nu fie aşa? Pentru că altfel cum ar fi procedat cineva pe care îl ştie tot Aradul? Şi care nu s-a formalizat mai niciodată?

Pe Ţidorescu sigur l-aţi cunoscut dacă nu direct (este un tip extrem de sociabil, aşa că e greu să nu-l fi cunoscut, dacă eşti arădean), atunci sigur prin lucrările sale expuse la Boeme. Dacă nu-l ştiţi nici prin poveştile sale provocatoare de pe pereţii cafenelei, atunci nu aveţi decât să-l întâlniţi vineri (sau sâmbătă seara) în buzunarul scenei Teatrului. Pentru că Luci a decis să nu se urce pe scenă, ci să vină în spatele ei… nu mai mult de două zile.

Nu vine singur la Teatru, ci cu povestea în zece cadre la care a lucrat de mai bine de un an şi la care probabil a visat şi meditat de câţiva ani. Vineri seara, iar apoi sâmbătă seara, dar doar vineri, pe 29 iunie, şi mai apoi doar sâmbătă, pe 30 iunie, Lucian Ţidorescu expune „Christiana”. Până acum, expoziţia de debut a pictorului a fost mediatizată doar pe facebook de autor şi de către prietenii şi cunoştinţele acestuia. O mediatizare intensă, ce-i drept, care ne face să credem că vom fi nevoiţi să ne facem loc în week-end în bunzarul teatrului.
Ce spune Lucian Ţidorescu despre expoziţie, pe pagina sa de socializare? „Lupta cu propriile temeri este dificilă întotdeauna. Acceptarea noului Tu, un început, noi responsabilități, o schimbare majoră ce urmează să se producă în viața ta – toate, deopotrivă, îți pun mintea și trupul la încercare. Realizezi, deodată, că parcă ești o altă persoană. În viața Christianei începe o etapă complet diferită. Christiana, Expoziție de pictură. Vineri, 29 iunie, de la ora 20:00 la ora 02:00. Sâmbătă, 30 iunie, de la ora 20:00 la ora 02:00. Locație: Buzunarul scenei Teatrului. Intrarea din spate”.

Ce spune Luci despre cum a ajuns la acest subiect, despre numele ales pentru expoziţie şi numărul lucrărilor, de ce a decis să organizeze totuşi o expoziţie şi de ce a pus la dispoziţia arădenilor doar două zile în care pot fi văzute picturile, de dimensiuni mari? La aceste „de ce”-uri şi la multe altele răspunde Lucian Ţidorescu într-un material pe care sperăm să-l realizăm în preambulul „Christianei”. Care vine în week-end-ul următor la Teatru.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !