Doctorul Celus Ciobanu, condamnat definitiv la Timişoara

De Alin Gherasim
9Comentarii
Doctorul Celus Ciobanu, condamnat definitiv la Timişoara
Doctorul Celus Ciobanu a fost condamnat definitiv, fiind exclus şi din sistemul medical arădean.

Gata, doctorul Celus Ciobanu şi-a primit sentinţa definitivă. Curtea de Apel Timişoara a respins apelul înaintat de medicul arădean şi a păstrat sentinţa emisă de Tribunalul Arad, care l-a condamnat de Ciobanu la trei ani de închisoare cu suspendare. Celus Ciobanu a fost subiectul unui flagrant organizat de Direcţia Generală Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror, la mijlocul lunii iunie 2015. În cadrul flagrantului, medicul Spitalului Judeţean Arad a primit 500 de euro mită de la un denunţător, totul numai pentru ca Ciobanu să îşi facă datoria, mai precis să efectueze o intervenţie chirurgicală care îi intra oricum în atribuţii. Iniţial, doctorul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind cercetat sub control judiciar. În luna aprilie a acestui an, Tribunalul Arad l-a condamnat pe Celus Ciobanu la trei ani de închisoare cu suspendare. Imediat după ce a primit sentinţa, medicul a lansat o campanie de presă prin care încerca să se apere, susţinând că ar fi fost victima unei înscenări. Iar flagrantul în care el a căzut ar fi dus la reducerea substanţială a pedepsei unui interlop din Arad. Însă tentativele lui au rămas fără ecou, cu toate că au fost mediatizate.

Sentinţă definitivă

Apelul înaintat de Celus Ciobanu la Curtea de Apel Timişoara, apel prin care încerca să primească o pedeapsă redusă, poate chiar să fie achitat, s-a judecat la finele lunii iunie. La primul termen, cel din 16 iunie, instanţa a amânat pronunţarea. Dar apoi, în 23 iunie, judecătorii au venit şi cu soluţia: „respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Ciobanu Celus împotriva sentinţei penale nr. 105/07.04.2016 pronunţată de Tribunalul Arad. Obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare către stat în apel. Dispune plata din fondurile Ministerul Justiţie către Baroul Timiş a sumei de 65 lei, onorariu parţial avocatul din oficiu. Definitivă”. Aşadar, Curtea de Apel Timişoara a apreciat că instanţa din Arad a judecat pe lege dosarul medicului şi a decis să păstreze sentinţa. Pe lângă cei trei ani de închisoare cu suspendare, Celus Ciobanu este obligat şi să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Afară din sistem

Pe lângă faptul că a fost condamnat, Celus Ciobanu mai primeşte o lovitură. Acesta va fi dat afară din sistemul de sănătate pentru că funcţia de medic nu este compatibilă cu condamnarea pe care a primit-o. Potrivit surselor noastre, Ciobanu a fost somat să îşi depună singur demisia, pentru a nu fi concediat de conducerea Spitalului Judeţean Arad.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor